Butthole Surfers vystoupí v Praze

Vydáno 28.01.2009 | autor: redakce

Zásadní psychedelická rocková formace vystoupí 22. dubna v Divadle Archa v nejsilnější sestavě, v které působila naposledy v roce 1989.

Butthole Surfers vystoupí v Praze Butthole Surfers vystoupí v Praze

Butthole Surfers jsou zakladatelé a představitelé moderní americké psychedelie a od založení skupiny v texaském San Antoniu na konci sedmdesátých let ji dokázali rockovými postupy rozvinout a propojit snad se všemi myslitelnými žánry – od punku, hardcoru, přes western country a folk až třeba k taneční elektronice. Přitom nikdy neztratili svůj charakteristický zvuk rámovaný především psychotickým vokálem Gibbyho Haynese a neokopírovatelnou kytarou Paula Learyho.

   
V roce 2008 se Butthole Surfers nechali zlákat anglickými pořadateli festivalové série ATP a vrátili se na scénu. Naposledy je bylo možné vidět v živé akci začátkem prosince coby headlinery zmíněné série v Londýně a Barceloně, jejímiž kurátory byli Mike Patton (Faith No More) a skupina Melvins. Comebackové koncerty Butthole Surfers mají ve všech zahraničních médiích téměř absolutní hodnocení a je o ně obrovský zájem.

zdroj: Stimul
zavřít