Richie Kotzen zahraje v Retru

Vydáno 28.01.2009 | autor: redakce

Americký zpívající kytarista Richie Kotzen se představí 9. února v pražské Retro Music Hall. Support obstará kytarista Petr Henych se svým projektem G-bod.

Richie Kotzen zahraje v Retru Richie Kotzen zahraje v Retru

Richiemu bylo sedm let, když se doma v Readingu v Pensylvánii naučil hrát na elektrickou kytaru. V osmnácti letech se vydal směrem na západ do San Francisca a nahrál své první album u firmy Sharpnel Records. Toho roku se Kotzen objevil na obálkách mnoha časopisů včetně Guitar World, jehož čtenáři ho zvolili za jednoho ze tří nejlepších nových kytaristů.


Po nahrání tří desek pro firmu Shrapnel Records se mladý Kotzen přestěhoval do Los Angeles a stal se členem glam metalové skupiny Poison, která již měla několik platinových desek. Se skupinou nahrál CD Native Tongue a vydal se s ním na světové turné. Jeho píseň Stand dosáhla 4. příčky v tabulce nejžádanějších skladeb na MTV a byla jednou z nejlepších dvaceti časopisu Billboard. Album brzy dosáhlo platiny.

Od té doby působil v kapelách Vertú, Mr. Big. Hrál se Aerosmith, Genem Simmonsem z Kiss, Keanem Reevesem z Dogstar a mnoha dalšími.
V roce 2006 Kotzen jako sólový umělec otevíral koncerty legendární skupiny Rolling Stones na jejich turné po Japonsku. Kotzenovo poslední řadové album s názvem Go Faster (Return Of The Mother Head´s Family Reunion) vyšlo v roce 2007.

zdroj: Janamusic
zavřít