Nazareth začnou turné v Čechách

Vydáno 30.01.2009 | autor: redakce

Na jaře vyjede skotská rocková skupina Nazareth na evropské turné, které zahájí ve středu 4. března v Lidovém domě v Praze Kbelích.

Nazareth začnou turné v Čechách Nazareth začnou turné v Čechách

Po pětadvaceti koncertech v Německu, Rakousku, Švýcarsku a Slovinsku se Nazareth do České republiky vrátí, aby 22. dubna vystoupili v Ostravě na zimním stadionu Sareza, 23. dubna je přivítají brněnští fanoušci v hale Rondo a před odletem do Rumunska je ještě můžete 24. dubna zastihnout na koncertě v plzeňské hale TJ Lokomotiva. Největším hitem skupiny je přepracovaná verze skladby kapely Everly Brothers Love hurts. Také druhý hit hardrockových Nazareth je paradoxně rocková balada Dream on.


V dubnu 1999 potkalo Nazareth nečekané neštěstí. Kapela právě vstupovala do druhé části svého amerického turné a přesouvala se k amfiteátru v New Albany v Indianě, když si jednapadesátiletý bubeník Darrell Sweet začal stěžovat na srdeční bolesti a celkovou slabost. Později upadl do bezvědomí a zemřel na infarkt. V současné době hrají v Nazareth zakládající členové skupiny zpěvák Dan McCafferty a basový kytarista Pete Agnew, spolu s bubeníkem Lee Agnewem (syn Peta) a kytarovým virtuózem Jimmy Murrisonem

zdroj: www.lidovydum.cz
zavřít