Berry míří do Akropole

Vydáno 18.04.2009 | autor: PR

Francouzská zpěvačka Berry vystoupí 3. května v pražském Paláci Akropolis. Zde představí svůj oceňovaný debut Mademoiselle.

Berry míří do Akropole Berry míří do Akropole

Pro francouzský hudební průmysl je Berry jedním z nejlepších exportních artiklů. Tamní pobočka firmy Universal Music o krásné a sympatické Berry mluví jako o "zjevení", které opět ukazuje novou chuť dělat poctivou muziku bez přetvářky. Album Mademoiselle, které ve Francii vyšlo před rokem, patřilo po dlouhé týdny k nejprodávanějším domácím titulům a kromě velké mediální publicity zajistilo Berry i desítky televizních vystoupení a následně koncertů, až po legendární pařížskou Olympii, která je zpravidla vrcholem každého velkého umělce.


U nás jsou francouzské interpretky vždy vystaveny jakémusi "umělěckému podobenství" s Amélií z Montmartru a její předsatavitelkou Audrey Tautou. Tento slavný film u nás před 8 lety otevřel mnohem více dveře francouzskému šarmu, eleganci, ale také kráse a především romantice. V jedné z hudebních anket, které před časem uveřejnil deník Le Figaro, vyhrála právě Berry v síle romantičnosti jejího vystoupení. Čtenářky francouzského vydání časopisu Elle ji potom zase označili za nutnost ve svém CD přehrávači.

zdroj: 10:15
zavřít