Basinfirefest: festival pro drsňáky

Vydáno 17.06.2009 | autor: PR

První festival letních prázdnin Basinfirefest ve Spáleném Poříčí u Plzně tu bude už za pár týdnů. Letos připadá na víkend od 3. do 5. července.

Basinfirefest: festival pro drsňáky Basinfirefest: festival pro drsňáky

Jedním z hlavních jmen festivalu je úspěšná švédská heavymetalová formace Sabaton, která v Česku zatím vyprodala každý koncert. Sabaton své první album Primo Victoria zaplatili z vlastní kapsy. Rok na to následovala deska Attero Dominatus, která získala v roce 2006 několik zahraničních ocenění. Zatím posledním počinem Švédů je dvojalbum The Art of War, které na Basinfirefest přijedou představit. I další kapela pochází ze severu. Ze švédského Falkenbergu dorazí šestice Sonic Syndicate. V roce 2002 ji založili bratři Sjunnessonovi - Richard, Roger a Robin (vokalista a kytaristé), které doplnili baskytaristka Karin Axelsson, bubeník John Bengdsson a druhý zpěvák Roland Johansson. Zatím poslední řadovkou Sonic Syndicate je deska Jack of Diamonds, kterou přijedou představit českým fanouškům pouze na Basinfirefest.


Kultovní řezníci Vader z Polska začali koncem loňského roku pracovat na nové desce. Chystané novinkové album Necropolis vyjde koncem srpna. Návštěvníci Basinfirefestu 2009 ovšem budou mít možnost z něj ochutnat už začátkem července. Pro mix novinkového počinu si Vader vybrali Tue Madsena, který dříve spolupracoval např. s Moonspell nebo Heaven Shall Burn. Tahákem je i francouzsko-švédská úderka One Way Mirror v čele s charismatickým Guillaumem Bideau, který je zároveň frontmanem známějších Mnemic, takže si k nám odskočí ze studia, protože s touto kapelou právě intenzivně pracuje na nové desce. One Way Mirror přijedou představit stejnojmennou prvotinu. Nebudou chybět klipovky Destination Device a Empty Spaces nebo velmi povedený cover skladby Relax od Frankie Goes to Hollywood.

Exkluzivně jako jediný festival v České republice letos Basinfirefest nabídne vystoupení skupiny Alice společně se zpěvákem Danem Bártou. Zpestřením bude také představení rockové opery Antigona. Line-up festivalu a veškeré podrobnosti jsou k dispozici na www.basinfirefest.cz.

zdroj: Basinfirefest
zavřít