Alice in Chains míří zpět na výsluní

Vydáno 14.07.2009 | autor: redakce

Alice in Chains urputně pracují na novém albu, které se dostane na pulty obchodů v září letošního roku. Uvnitř videoklip k titulní skladbě desky.

Alice in Chains míří zpět na výsluní Alice in Chains míří zpět na výsluní

V devadesátých letech patřili Alice In Chains k nové generaci rockových hudebníků. Reprezentovali vlnu kapel z amerického Seattlu a hlásili se k tzv. grunge, stylu inspirovanému punkem a indie rockem a celosvětově zviditelněným hlavně Nirvanou. Alice In Chains se prosadili hned debutem Facelift, opravdové hvězdy z nich ale udělalo až druhé album Dirt z roku 1992. Alice In Chains se na něm mimo jiné otevřeně přihlásili k drogovým experimentům. Alkohol, drogy a závislost na nich se později staly skupině osudnými.




V roce 2002 byl zpěvák Layne Staley nalezen mrtvý, předávkovaný kokainem a heroinem. V roce 2006 našli Alice In Chains za mrtvého zpěváka náhradu ve Williamu DuVallovi a letos s ním natočili novinku s pracovním názvem Black Gives Way To Blue. První ukázku z alba si už nyní lze poslechnout na internetových stránkách www.aliceinchains.com. Na sedmiminutový opus A Looking In View už existuje i videoklip, který můžete vidět o pár řádek výše. 

zdroj: EMI
zavřít