Jordi Torrens dorazí potřetí do Čech

Vydáno 30.07.2009 | autor: PR

Jordi Torrens, uznávaný představitel fúze španělského bolera a jazzu, kytarista a skladatel, vystoupí s kapelou String Time Acoustic Band na podzim v Redutě, na Slánských jazzových dnech a v dalších sálech.

Jordi Torrens dorazí potřetí do Čech Jordi Torrens dorazí potřetí do Čech

Jordi Torrens prožil mnoho let své hudební kariéry na koncertech po boku velkých hvězd  latinoamerické hudby. Na seznamu jeho chlebodárců najdeme například taková jména, jako jsou Armando Manzanero, Olga Guillot, Joan Manuel Serrat a Moncho. Na cestách za publikem procestoval Jižní a Severní Ameriku, koncertoval v Carnegie Hall, Madison Square Garden nebo v Orange Bowl a samozřejmě také pravidelně vystupoval v Evropě.


Kariérním mezníkem se pro Jordiho stal rok 2003, kdy se rozhodl významně omezit doprovázečskou činnost a soustředil se na vlastní muziku. S poměrně krátkým časovým odstupem pak vydal trojici svých sólových alb Com gent a la lluna, Bolleros de ida y vuelta,  a Vivir el momento. Brzy také dokončil svoji školu jazzové improvizace pod názvem Armonia moderna y otros Cuentos.
 
V současné době spolupracuje s Arrigem Tomassim (akordeon, piano), Jorge Sarrautem (basa) a Michaelem Weisem (bicí), spolu tvoří Cuarteto Transitorio. S kanadským baskytaristou Hansfordem Rowem, (Mike Oldfield, Didier Lockwood nebo Birelli Lagrén...) a francouzským perkussistou Francois Caussem chystají společné nahrávání v USA. Mezi jeho další spoluhráče patří Mordy Ferber, Seth Horan, Reggie Worthy, J.P.Bourelly, T.M.Stevens nebo Jonas Helborg. Jeho českým partnerem je soubor String Time Acoustic Band s basistou Michalem Filkem.
zavřít