Bárta a Dusilová zachraňují přírodu

Vydáno 18.08.2009 | autor: redakce

Dan Bárta a Lenka Dusilová vystoupí 2. září v Třeboni. Koncert je uspořádán na podporu přírody v České republice a vstupné je zdarma.

Bárta a Dusilová zachraňují přírodu Bárta a Dusilová zachraňují přírodu

Koncert pro přírodu připravilo Ministerstvo životního prostředí a Správa Národního parku Šumava na středu 2. září v prostorách Státního zámku v Třeboni. „Upřímně, způsob života, jakým žiji, nebývá zrovna nejšetrnější ke mně samotné, natož ke krajině a přírodě, se kterou bychom správně měli být v symbióze. Myslím, že naše špatné návyky a postoje, které škodí přírodě a nám samotným, stojí za to měnit,“ komentuje svoji účast na akci Lenka Dusilová. „Životní prostředí je pro mě osobně tak antropocentrický a zdiskreditovaný pojem, že jsem schopen jej ve vší vážnosti vyslovit jen v souvislosti se slovem ministerstvo,“ doplňuje Dan Bárta s úsměvem.


Návrat k ‚obyčejné‘ ochraně přírody považuji za zdravý a dokonce nutný. Plánovaný koncert v Třeboni považuji za dobrou příležitost, jak sdělit, že nejde jen o lidi, ale i o jiné tvory, jejichž jediný ‚hřích‘ spočívá v tom, že nejsou hospodářsky využitelní. Připadá mi, že jim dnešní doba příliš nepřeje, že se jim zoufale nedostává toho, co každý Evropan pro sebe považuje za samozřejmé. Totiž úcty a prostoru k důstojnému životu,“ dodává Dan Bárta.

Koncert pro přírodu se koná 2. září na nádvoří Státního zámku v Třeboni. Vstup je zdarma.

zdroj: Sony Music
zavřít