Vypsanou fiXu inspirovali Radiohead

Vydáno 25.08.2009 | autor: redakce

Vypsaná fiXa vydá nové album Klenot 9. 9. v 9.09 hod. Desku si budou moct fanoušci stáhnout za cenu, kterou si sami určí.

Vypsanou fiXu inspirovali Radiohead Vypsanou fiXu inspirovali Radiohead

Jen na portále www.t-music.cz si mohou od středy 9. září a 9.09 hodin fanoušci stáhnout nové album Vypsané fiXy za cenu, kterou si sami určí. Zpěvák Márdi tento krok odůvodnil: „Věříme tomu, že pořád existují lidé, nebo alespoň část, která chápe, že nahrání desky stojí spoustu energie, času a peněz. V případě, že jim naše deska něco „dá“, tak nám taky něco dají a my zase nahrajeme další desku.“ Fyzické CD bude k dostání běžné distribuční síti až od 10. října. Ovšem na webu Vypsané fiXy (www.vypsanafixa.cz) bude možné si přes eshop zakoupit CD a dokonce i speciální vinylové album včetně speciálního věnování od kapely už 9. září.


Vypsaná fiXa točila své album Klenot během letošního února a března v Londýně. Zvuk měl na starosti Guy Fixsen (mj. Pixies, My Bloody Valentine nebo Slowdive), desku produkovali osvědčení producenti Jan P. Muchow a Dušan Neuwerth a mastering proběhl v londýnském studiu Metropolis pod dohledem Fixsena a Tonyho Cousinse. Pilotním singlem alba je skladba Holka s lebkou. Nové album Vypsaná fiXa pokřtí nadvakrát v pražském Lucerna Music Baru 23. a 24. září. Pak vyrazí na koncertní turné i po dalších českých a moravských městech.

zdroj: Vypsaná fiXa

Rozhovor s Márdim a soutěž s VF najdete v REPORTU 9/09.
zavřít