I.M.F.'s: superkapela bez manýrů

Vydáno 04.09.2009 | autor: PR

Pražský Palác Akropolis čeká 24. září koncert skupiny, ve které se sešly zvučná muzikantská jména. V rámci série Prague Internatioanl Bluenight zahraje projekt I.M.F.’s.

I.M.F.'s: superkapela bez manýrů I.M.F.'s: superkapela bez manýrů

I.M.F.’s nese po všech stránkách oprávněně status "superskupiny". Sešla se v něm totiž doopravdy zvučná jména: zpěvák Bernard Fowler, který dal celý projekt dohromady, se v roli hostujícího vokalisty objevil na více než třiceti albech - za nejznámější jmenujme například všechna alba samotných Rolling Stones od roku 1989 (se zpěvákem Mickem Jaggerem pojí Fowlera velké přátelství). Také "druhý muž" kapely I.M.F.’s, kytarista Steve Salas, s Jaggerem spolupracoval.

A nejen s ním, virtuózní hráč na kytaru indiánského původu se objevil i po boku Roda Stewarta a samotného otce funkové hudby George Clintona a v současné době působí coby jeden z nejvyhledávanějších studiových hráčů. Sestavu na evropském turné, které zasáhne 24. září Palác Akropolis, doplní baskytarista Jara Harris, multiinstrumentalista, který je nejvíc vytížený ve svém vlastním projektu Slapbak, a jeden z nejzajímavějších rockových bubeníků první poloviny devadesátých let Dave Abbruzzesse, jenž nahrál dvě zásadní alba s dnes již legendárními rockery Pearl Jam.

zdroj: Prague International Bluenights
zavřít