Slet bubeníků v česko-japonské režii

Vydáno 10.09.2009 | autor: PR

Osmý ročník Sletu bubeníků má na programu společné vystoupení bubeníků z České republiky a Japonska.

Slet bubeníků v česko-japonské režii Slet bubeníků v česko-japonské režii

Pavel Fajt, vůdčí umělecký duch projektu, vysvětluje pojetí letošního ročníku: „Po dlouholeté spolupráci s japonskou zpěvačkou Yumiko, známou především z tokijské techno scény, mě začal zajímat její hudební a společenský background a měl jsem potřebu se tentokrát přiblížit více jejímu hudebnímu světu a tradici, ze které pochází. Také mě lákala určitá rituálnost tradiční japonské hudby, která má dle mého soudu velkou spojitost právě s evropskou klasickou instrumentaci a s její závažností.“


Po třech  ročnících africko-karibského stylu, kdy dominovaly djembe a conga, se zvuk rozšíří také o bicí nástroje, které patří do naší evropské tradice, jako  tympány, gongy, sady tomtomů, laděné bicí nástroje a další. Vše bude podpořeno bicími soupravami, elektronikou a industriálnimi zvuky.

Celkem se na pódiích rozezní  až dvě tuny nástrojů - bicích souprav, činelů, mnoha etnických bubnů a elektroniky, ale i lidské hlasy, gongy, perkuse, barely a především tradiční japonský perkusní nástroj taiko. Vizuální složku podpoří  tanečnice butó Sawaka, se kterou Fajt s úspěchem vystupoval v roce 2008 v Japonsku a pozval ji na letošní Slet.

Přehled koncertů:

13.10. Smržovka - Parkhotel

14.10. Brno Faval

15.10. Olomouc - U klub

16.10. Šumperk 53000

17.10. Ostrava DK Akord

18.10. Rožnov pod Radhoštěm

20.10. Praha - Archa

21.10. Chomutov

22.10. České Budějovice Bazilika

23.10. Nový Bor - Městské divadlo

24.10. Ústí nad Orlicí
 

zdroj: Slet bubeníků
zavřít