Falco je zpět, vydá nové album

Vydáno 21.12.2009 | autor: PR

Ikona 80. let Falco vydá zkraje roku 2010 „nové“ album. The Spirit Never Dies obsahuje dosud nevydané skladby, které zpěvák nahrál v roce 1987.

Falco je zpět, vydá nové album Falco je zpět, vydá nové album

Rodilý Vídeňák (vlastním jménem Hans Hölzel) dosáhl poprvé velkých úspěchů v polovině 80. let, kdy dobýval hitparády hity Rock Me Amadeus, Der Kommissar a Jeanny. Tím druhým a zároveň smutným vrcholem byl jeho návrat do světa hitparád s albem a stejnojmenným hitem Out Of The Dark v roce 1998, které ovšem vyšlo až po jeho smrtelné autonehodě v Dominikánské republice. A nové album?


To bylo objeveno ve studiu, kde v roce 1987 Falco nahrál několik nových skladeb, ale po zaplavení a zničení studia se všichni domnívali, že nahrávky jsou definitivně pryč. Po letech se podařilo tyto nahrávky zrekonstruovat a vzniklo tak album The Spirit Never Dies, kde je vlastně dovršena trilogie započatá skladbou Jeanny. Na albu se tedy nachází nejenom původní dva hity Jeanny a pokračování Coming Home (Jeanny Part 2), ale i závěrečná část trilogie v podobě aktuálního singlu The Spirit Never Dies (Jeanny Final).

zdroj: Warner Music
zavřít