Ringo Starr vydává novou desku

Vydáno 13.01.2010 | autor: PR

Ringo Starr natočil podle vlastních slov zatím neosobnější album své sólové kariéry. Nese název Y Not a do distribuce se dostane 1. února.

Ringo Starr vydává novou desku Ringo Starr vydává novou desku

Y Not je první deskou, kterou si Ringo Starr produkoval sám. „Již v době The Beatles a následně i na mých sólových deskách jsem si říkal, že je správné, že jeden desku natočí a jiný se postará o její produkci. Jednoho dne jsem ale dospěl k názoru, že to tak být nemusí. Jedno ráno jsem se díval do zrcadla a ten den jsem vypadal fakt dobře a cool. A tak jsem si řekl, proč to nezkusit…,“ uvádí k rozhodnutí sám zpěvák.

 

Samozřejmě, že Starrovi při natáčení desky pomohla velká řada hudebníků a především jeho dobrých kamarádů z branže. Jmenovitě ostřílení pardálové Joe Walsh, Dave Stewart z Eurythmics nebo například Benmont Tench z Tom Petty and The Heartbreakers, který se postavil za klávesy. Hvězdní jsou ale i hosté, které si Ringo Starr přizval k jednotlivým písním. Na desce Y Not uslyšíme například Joss Stone, Bena Harpera nebo Richarda Marxe. Nejslavnějším hostem desky je ale jeho kolega z Brouků, Sir Paul McCartney, který s Ringo Starrem nazpíval pilotní singl Walk With You.


zdroj: Universal Music
zavřít