Blur se ocitli na konci cesty

Vydáno 27.01.2010 | autor: PR

Blur vydají 15. února DVD s příznačným názvem No Distance Left To Run. Nosič mapuje jejich reunion tour z loňského roku, kterým kapela s největší pravděpodobností definitivně ukončila svou existenci.

Blur se ocitli na konci cesty Blur se ocitli na konci cesty

Skupina Blur patří k hlavním reprezentantům tzv. brit popu. V devadesátých letech dokonce úspěšně "soupeřila" s konkurenčními Oasis o post nejúspěšnější britské kytarovky. Jejich alba jako Great Escape, Park Life nebo 13 se počítají mezi zásadní díla hudební historie. V loňském roce se kapela nečekaně vrátila na pódia. Blur odehráli několik vyprodaných koncertů.


Z unikátního dvojkoncertu v Hyde Parku vznikl záznam, který na podzim vyšel na CD ve dvou různých verzích. Nyní je k dispozici také obrazový záznam z akce. DVD No Distance Left To Run je ovšem víc než pouhý koncert zásadní kapely. Dvoudisková verze přináší fanouškům rovněž jedinečný filmový dokument, který zachycuje zákulisí návratu skupiny. Film nabízí aktuální rozhovory se čtveřicí muzikantů, kteří se na pódiu sešli po dlouhých devíti letech a kteří rekapitulují léta strávená v kapele, komentují důležité okamžiky, porážky i vítězství…


zdroj: EMI
zavřít