UDG oslaví na Žebříku výročí

Vydáno 18.02.2010 | autor: PR

UDG oslaví letos na podzim deset let od doby, kdy vydali svůj první demosnímek. Ústecká kapela bude celý rok slavit na koncertních prknech a mimo jiné zahraje i 5. března v Plzni na Žebříku.

UDG oslaví na Žebříku výročí UDG oslaví na Žebříku výročí

Na jaře UDG navážou na úspěšnou první část Autoportrét turné a 19. února v Kutné hoře zahájí jeho druhou sérii. Ke spoluúčasti na jarní šňůře skupina vyzvala šumperskou kapelu O5 a Radeček. “S klukama jsme kamarádi již přes pět let, průběžně jsme spolu byli v kontaktu, občas si vyměnili koncert v domovských městech a teď se naskytla příležitost udělat víc společných koncertů,” říká saxofonista Adam. A basák Pavlík k tomu žertem dodává: “Turné s Radečky má jen jednu nevýhodu. Jelikož kluci přestali kouřit, nemáme komu krást cigára.” Nejen koncerty, ale především zákulisní scény z celého turné bude skupina natáčet na kameru pro časosběrný dokument, který by se měl objevit na jejich plánovaném DVD.


Podrobnější informace nejen o tomto DVD ale i nadcházející podzimní oslavě desetiletého výročí si však skupina zatím pečlivě střeží. Jisté ale je, že vedle již anoncovaného turné budou UDG k vidění také 5. března v Plzni, kde se toho večera uskuteční udílení Report Music Awards – Žebřík 2009. Spolu s Anetou Langerovou skupina získala v 18. ročníku této ankety nejvyšší počet nominací a utká se o vítězství v kategoriích Skupina, Album (Autoportrét), Skladba (Éterická) a Videoklip (opět s názvem Éterická, který zvítězil v hitparádě T-Music.)

zdroj: VIS-A-VIS PRODUCTION, foto Roman Černý
zavřít