Rara Avis dnes pokřtí svůj Portrét

Vydáno 22.02.2010 | autor: redakce

Rara Avis pokřtí dnes 22. února v pražském Lucerna Music Baru debut The Portrait. Kapela pak vyrazí na turné, kde se jako hosté představí např. Sunflower Caravan či The Swan Bride.

Rara Avis dnes pokřtí svůj Portrét Rara Avis dnes pokřtí svůj Portrét

Pražský křest, který je prvním vystoupením Rara Avis v nové sestavě, provází řada očekávání. „Hrozně se na koncert těšíme. Bude to pro nás první hraní po delší době, kde lidem předáme veškerý nashromážděný adrenalin a nadšení,“ říká frontman Daniel Galba. V roli hostující kapely se zde ve speciálním akustickém setu objeví Sunflower Caravan a album pokřtí tvůrce vizuálů kapely Antimultivitamín.


Na albu The Portrait usilují Rara Avis o vlastní, osobitý sound, ale nebrání se ani retro náladám. „Ve srovnání s předchozím EP jsou nové skladby agresivnější. Rezonují mezi expresivitou a introvertností a jsou temnější,“ říkají Rara Avis, jejichž tvorba se dá vzdáleně přirovnat k Marvel Hill nebo Suede, ale nezadá si ani s mazáctvím Matthewa Bellamyho a jeho Muse. Album vznikalo ve studiu Lavagance pod producentským dohledem Marka Rakovického a největší podíl na něm má skladatelská dvojice Daniel Galba a Lukáš Sova.



Turné Rara Avis:
22.02. Praha - Lucerna Music Bar - český křest alba (+ Sunflower Caravan)
26.02. Trenčín - Klub Lúč (+ The Swan Bride)
27.02. Bratislava - Randal Club - slovenský křest alba (+ Lehnen)
01.03. Praha – 007 (+ The Cinematics/SCO)
04.03. St. Pölten - Freiraum (A) (+ Lehnen)
06.03. Brno - Metro Music Bar (+ Jiří Kučerovský/Animé, Apatheia)
12.03. Prievidza – Diwadlo
13.03. Košice – Tabačka Kulturfabrik (+ Moustache)
19.03. Púchov - tba
20.03. Malacky – Bašta Pub (+ The Ills)

zdroj: X Production
zavřít