Paul van Dyk na Citadele v Brně

Vydáno 26.02.2010 | autor: PR

2. dubna vystoupí světoznámý DJ Paul van Dyk v Brně v rámci akce Citadela. Do brněnské metropole se vrací po dlouhých 15ti letech.

Paul van Dyk na Citadele v Brně Paul van Dyk na Citadele v Brně

Je tomu už pár měsíců, co se konala poslední Citadela, na které se v živém vystoupení předvedl jeden z největších objevů současné taneční scény, vynikající kanadský producent Deadmau5. Po sérii "znovuzrozených" Citadel se Sébastienem Légerem a poté s Deadmau5 bylo těžké udržet nastavenou laťku. Výběr možných kandidátů, coby headlinerů příští Citadely, se logicky snížil. A tak po mnoha konzultacích, zvážení situace a možností, padlo do hledáčku jedno jméno - Paul van Dyk.


Paul van Dyk je držitelem nominace Grammy, producentem, který vévodí žebříčkům hitparád v mnoha zemích. Za sebou má více než 3 miliony prodaných alb. Na Silvestra 2008/2009 hrál v Riu de Janeiru pro více než milion lidí, což svědčí o jeho neskutečné popularitě po celém světě.


V roce 2008 se jeho tvorby dočkaly i video hry a filmové soundtracky. Za hudbu k filmu Zurdo dostal prestižní mexickou cenu Ariel Award. Velmi úspěšnou se zdá být také práce pro EA Games, kdy tvoří hudbu pro Edge Mirror a Grand Slam Tennis 2009.

V Brně vystupoval Paul van Dyk naposledy v roce 1995. Spolu s ním nyní v dubnu vystoupí na hlavním pódiu mnoho dalších vynikajících DJů, kdy za zmínku jistě stojí nejúspěšnější český zástupce, skutečná ikona českého DJingu - Michael Burian.


2.4.2010 v Brně dále zahraje polský Toxic Noiz, ze Slovenska již podruhé do pavilonu P přijede DJ Pico, housová legenda Loutka, brněnskou metropoli pak budou zastupovat bratři Orbith & Jerry ve společném setu.

zdroj: MERSEY AGENCY

zavřít