Beltine: keltský festival v Praze

Vydáno 08.03.2010 | autor: PR

Keltský festival Beltine letos proběhne v tradičním termínu 30. dubna do 1. května ve skanzenu Řepora v pražských Stodůlkách a láká na Folkstone, Beltaine a Stevea Hubbacka.

Beltine: keltský festival v Praze Beltine: keltský festival v Praze

Letošní 16. ročník festivalu Svátek keltské kultury Beltine 2010 se uskuteční ve středověkém skanzenu Řepora v pražských Stodůlkách v tradičním termínu od 30. dubna do 1. května. Pořadatelé již ohlásili největší hvězdu festivalu, kterou bude italská folk-metalová skupina Folkstone. Velmi zajímavé vystoupení slibuje i polská skupina Beltaine.


Z domácích hudebních hostů vystoupí Asonance, Hakka Mugies, Jan Hrubý a Kukulín a skupina 1st Czech Pipes and Drums na festivalu dokonce pokřtí své nové album. Noční Fest Noz obstarají hudební skupiny Czeltic, Flying Druid Orchestra a Vintage Vine. Velmi speciálním hostem festivalu bude velšský umělec, performer a hudebník Steve Hubback.

Festival pořádá občanské sdružení Bratrstvo Keltů pro záštitou starosty Městské části Praha 13 Davida Vodrážky. Kompletní program najdete na stránkách www.beltine.cz.



zdroj: ETAIN PROMOTION
zavřít