Waltari: čtyři koncerty v Česku

Vydáno 17.03.2010 | autor: PR

Finští rockeři Waltari zahrají během čtyř květnových dní v Písku, Brně, Praze a Plzni. Support jim na těchto koncertech obstarají domácí Egotrip.

Waltari: čtyři koncerty v Česku Waltari: čtyři koncerty v Česku

Stálice finské hudební scény, skupina Waltari, se počátkem května rozjede se svým novým albem Below Zero na turné. A nebyli by to Waltari, kdyby při plánování koncertní trasy zapomněli na početné tuzemské publikum. Jako první bude Waltari hostit 12. května písecké Divadlo Pod čarou, o den později se jich dočkají brněnští posluchači v Semilassu. V pátek 14. května se kapela vrátí na pódium Paláce Akropolis v Praze, odkud se následující den přesune na závěrečný koncert do plzeňské Šeříkovky. 


Waltari vznikli v roce 1986. Do dnešního dne vydali jedenáct studiových alb a tři kompilace, koncertovali bezmála po celém světě, spolupracovali s Finským národním baletem i řadou symfonických orchestrů. Přesto nebo právě proto, jak dokazuje i jejich poslední nahrávka Below Zero, jsou Waltari stále ve výtečné formě. V tu samou dobu, kdy budou Waltari brázdit zdejší kluby, by se na českém trhu mělo objevit zbrusu nové sólové album jejich frontmana Kärtsyho Hatakky, které ponese název Duty Freedom.

zdroj: Vis-A-Vis Production
zavřít