Regina Spektor obohatí Colours

Vydáno 02.04.2010 | autor: PR

Letošní ročník festivalu Colours of Ostrava se rozrůstá o další velké jméno. V České republice vůbec poprvé vystoupí a zahraje americká písničkářka ruského původu Regina Spektor.

Regina Spektor obohatí Colours Regina Spektor obohatí Colours

Regina Spektor patří se svým neobvyklým hlasem, virtuózní hrou na klavír a křehkými písněmi k nejosobitějším a nejsledovanějším písničkářkám současnosti. „V zahraničí ji přirovnávají ke Kate Bush, Joni Mitchell, Björk a zvlášť k Amandě Palmer či Tori Amos,“ říká Zlata Holušová, ředitelka a dramaturgyně festivalu. V Ostravě představí svoji zatím poslední desku Far, díky které prorazila definitivně na světovou scénu.


Regina Spektor je to nejlepší, co dalo Rusko světu, hned po vodce,“ napsali o ní v americkém tisku. „Jsme rádi, že se nám po loňské premiéře Jamieho Culluma podaří poprvé představit další výraznou osobnost – tentokrát zpívající klavíristku,“ doplňuje Zlata Holušová. Vedle Reginy Spektor přibyla do line-upu Colours další dvě velká ženská jména: Mori Karbasi, okouzlující izraelská zpěvačka přirovnávaná k Marize či Yasmin Levy, a Maria Kalaniemi, virtuózní finská akordeonistka.



Colours of Ostrava se letos uskuteční 15. - 18. 7.

zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít