Ondřej Pivec chystá šňůru v ČR

Vydáno 02.04.2010 | autor: PR

Po delší době se vrací do Čech Ondřej Pivec. Na jeho skvělé varhanické umění se můžete těšit mezi 17. dubnem a 15. květnem, na kdy je jeho tour plánovaná.

Ondřej Pivec chystá šňůru v ČR Ondřej Pivec chystá šňůru v ČR

Energický hudebník žijící v New Yorku Vás prostě sejme - svoji upřímností, nadšením, něčím, co neumíte popsat - slovy to nevyjádříte, ale když ho slyšíte hrát, tak Vám to docvakne. Ta jeho energie má svůj původ v hudbě a jeho lásce k ní. Ondřej Pivec pochází z řad odchovanců Jaromíra Honzáka, vynikajícího kontrabasisty a profesora jazzové VOŠ Jaroslava Ježka. Na české hudební scéně se Ondřej pohybuje zhruba od roku 2000, svoji vlastní kapelu Organic Quartet vede od roku 2005. Od té doby poctivě sbíral zkušenosti na různých domácích i zahraničních festivalech, u soukromých lektorů i na organizovaných workshopech. Několikrát sám na těchto workshopech také lektoroval, pravidelně také vyučoval na ZŠ Jana Hanuše v Praze.

 

 

Od roku 2009 se pohybuje na newyorské hudební scéně, kde vede soukromé vyučovací hodiny a účastní se také mnoha koncertů s místními hudebníky. Variabilita tamní hudební nabídky ho inspiruje na každém kroku - nechává na sebe působit černošský gospel, soul, blues i r'n'b - a to vše se odráží v jeho stylu hraní. Je pořád vynikajícím jazzovým varhaníkem, ale navíc získává punc hudební versatility. Pravidelně koncertuje v American Legion a Showman’s v Harlemu. Jeho hudební génius má konečně prostor se projevit - doufejme tedy, že jeho prozatím pravidelné výlety do Čech neskončí - česká kultura by tak přišla o jedinečného hudebníka, kterých má pomálu - a navíc v tak specifickém nástroji, jako jsou hammondky (tj. Hammondovy varhany). Ondřej Pivec se rozhodl do Čech zavítat mezi 16. dubnem a 15. květnem, tak jej nepropásněte a přijďte se načerpat přívalem jarní energie!

Termíny turné:

17. 04. - Polička, Jazz Fest
18. 04. - Praha, Malý Glen
23. 04. - Brno, Jazz Fest
24. 04. - Lanškroun
29. 04. - Praha, Malý Glen
30. 04. - Praha, La Fabrika
01. 05. - Praha, Jazz Dock
02. 05. - Praha, Jazz Dock
06. 05. - Praha, Jazz Dock
07. 05. - Praha, Jazz Dock
08. 05. - Opava, Klub Art
09. 05. - Praha, Malý Glen
11. 05. - Praha, Betlémská Kaple
13. 05. - Prostějov, Botanico Café
15. 05. - Praha, Jazz Dock

zdroj: Dominika Janigová

zavřít