Rock for People odtajnil trumfy

Vydáno 09.04.2010 | autor: PR

Rock for People se letos ponese v duchu hudebních legend i nových tváří. Jako hlavní hvězdy byli ohlášeni Morcheeba se Skye, Tricky, Jello Biafra, Gallows a Archive.

Rock for People odtajnil trumfy Rock for People odtajnil trumfy

Pop i punk, rozvážný nadhled i mladické skotačení, osvědčená klasika i progresivní experimenty. Také další várka zahraničních kapel, jež na začátku července zamíří na festival Rock for People, stvrzuje jeho široký žánrový záběr. Vedle trip-popové Morcheeby s navrátivší se vokalistkou Skye Edwards, temného Trickyho, jenž zabrnká na rockovější notu, punkového „prudiče“ Jello Biafry známého z Dead Kennedys či jeho žánrových soukmenovců z Anglie Gallows, se návštěvníci mohou těšit i na formaci Archive. Ta před časem nadchla publikum v pražském Lucerna Music Baru a jejich singl Bullets se dostal do vysokých obrátek v éteru též mimo domovskou Británii.


Letos budeme rozkročeni nejen mezi žánry, ale i mezi generacemi vystupujících kapel. Na jedné straně jsou Morcheeba, NOFX, Skunk Anansie, Jello Biafra, Suicidal Tendencies a ostatně i Tricky, na straně druhé pro české publikum do značné míry nová jména – Archive, Gallows, Does It Offend You, Yeah? anebo Evergreen Terrace. Uprostřed stojí hvězdní The Prodigy a rozhodně nezůstanou osamoceni,“ rekapituluje a zároveň naznačuje další line-up dramaturg Rock for People Petr Fořt.

V letošním roce se Rock for People uskuteční od 3. do 6. července.

zdroj: Rock For People
zavřít