Vladimír sabotuje český pop

Vydáno 25.04.2010 | autor: PR

Moderátor úspěšného pořadu Sabotáž (ČT1 a ČT2) se rozhodl uskutečnit zatím svoji největší sabotáž - založit hudební projekt Vladimír Cirkus. S ním vydává debutovou desku.

Vladimír sabotuje český pop Vladimír sabotuje český pop

Sám Vladimír zastává jasné stanovisko: „Já mám dobrý pop rád, ale mám pocit, že u nás je slovo pop synonymum k „vyčpělému“ střednímu proudu s ověřenými hudebními postupy a nezávadnými texty. Což jsem se rozhodl sabotovat.“
Písně plné humoru a pohledů do Vladimírova nitra.

 

 

Vtipné texty plné nadhledu a humoru – rys, který je vlastní nejedné ostravské kapele, i Vladimír Cirkus není výjimkou. V písních se dozvíme mnohé z Vladimírova života, ušetřeni nebudeme ani naprostých intimností. Na otázku v čem je jeho hudba jiná odpovídá: „Věřím, že v prvé řadě texty. Texty chystané desky by měly člověka hlavně pobavit a také donutit k zamyšlení. Zároveň zpěv je daleko více jakýmsi naléhavým vyprávěním, než líbivým bezkonfliktním zpíváním. Což bych stejně asi neuměl, ani kdybych chtěl!"


Spolusabotovat se rozhodl i Martin Chodúr, který se dlouhou dobu zná s Vladimírem z kapely Robson, se kterou dokonce natočili desku Who is Martin dlouho před tím, než se Martin proslavil v Superstar. Martin Chodúr se významnou měrou podílel i na sabotážnickém projektu Vladimír Cirkus, neboť na něm nahrával doprovodné vokály, klávesy, klarinet a na písni „Kde ses vzala!?“ se dokonce podílel autorsky.

Kde se na desce vzal Martin Chodúr? „Krom toho, že je z něj dnes Superstár, je taky můj kamarád a vynikající muzikant“, dodává hudebník. Desku produkoval  Ecson Waldes, který má na svědomí například spolupráci se Sunshine, The Switch, Atari Terror, Clou, UDG a mnohými dalšími. Očekávaná deska vyjde v dubnu a ihned po vydání bude následovat salva živých koncertů nabitých energií a vtipem. Deska vychází u labelu Championship Records.

zdroj: Championship Music

zavřít