Shakira fandí a zpívá fotbalu

Vydáno 10.05.2010 | autor: PR

Titulní skladbu k mistrovství světa ve fotbale, které se uskuteční na africkém kontinentě, nazpívala Shakira. Píseň se jmenuje Waka Waka (This Time for Africa) a uvnitř si ji můžete poslechnout.

Shakira fandí a zpívá fotbalu Shakira fandí a zpívá fotbalu

Shakira společně s Freshlyground touto skladbou doprovodí závěrečný ceremoniál šampionátu, a to před očekávaným finálovým utkáním v Johannesburgu. Písnička v sobě spojuje kolumbijské rytmy a africké kytarové umění. Shakira si navíc v refrénu, v dobrém slova smyslu, půjčuje nápad jednoho kamerunského nápěvu, který proslavila kapela Golden Voices. "Jsem ráda, že se tahle písnička stala součástí šampionátu," vypráví Shakira.


"Tahle akce spojuje všechny národy, je to celosvětové sportovní vzrušení, nehraje tu roli národnost, náboženství nebo rasa. Je to ukázka možnosti, jak všechny sjednotit. Právě o tom je tahle skladba." Skladba je k dispozici od 28. dubna, ke stažení na webových stránkách od 11. května. Najdete ji i na oficiálním albu Listen Up! The Official 2010 FIFA World Cup Album, které vychází 31. května. Nahrávka má díky prodejům hlavně podpořit projekt Football for Hope zaměřený na podporu zdravotnictví, vzdělávání a sportovních aktivit v Africe.



zdroj: SONY Music
zavřít