Basinfirefest odhaluje line-up

Vydáno 28.05.2010 | autor: PR

Basinfirefest i v roce 2010 otevře prázdninovou festivalovou sezonu. Více než 80 kapel přijede zahrát na už tradiční místo ve Spáleném Poříčí na Plzeňsku.

Basinfirefest odhaluje line-up Basinfirefest odhaluje line-up

I letos se fanoušci mohou těšit na prvotřídní headlinery a stále stoupající hvězdy a hvězdičky zahraničního hudebního nebe, stejně jako na to nejlepší, co přináší česká i slovenská rocková, metalová, ska a punková scéna. Basinfirefest 2010 přinese příjemné zázemí, nezapomenutelnou atmosféru a krom skvělé muziky také pestré nehudební vyžití (roadshow, za nejlepší kytarové sólo kytara atd.). 

 


Letos festival poprvé startuje už ve čtvrtek 1. července večírkem pro nedočkavé, na kterém zahrají kapely, jež obdržely nejvíce hlasů v anketě na internetových stránkách. Páteční headlinerský čas bude patřit jednomu ze čtveřice letošních exkluzivních festivalových vystoupení legendární blackmetalové formace Venom. Ta se v České republice živě představí vůbec poprvé za svou třicetiletou kariéru.

V sobotu budou hlavní časy patřit heavy-power-metalovým Švédům Dream Evil a moderním Italům Dope Stars Inc., kteří podle vlastních slov hrají cyber punk rock s industriálními prvky. Nádhernou tečku za festivalem bez pochyby udělají v neděli 4. července thrashmetaloví bardové Testament.

 


A to není z daleka vše. Basinfirefest 2010 přiveze do Česka také jednu z nejúspěšnějších australských heavy metalových skupin Black Majesty. Energický nářez plný maďarského temperamentu naservírují Ektomorf. Bonbónkem v programu bude také vystoupení bulharské kapely číslo jedna D2. Mnohým udělá radost maďarská punková legenda Aurora či naopak neopunkoví Green Frog Feet z Německa. Moderní metal-core dovezou francouzští T.A.N.K.

Z domácích špiček vypíchněme např. skupiny Arakain, Blue Effect, Doga, Debustrol, Krucipüsk či Plexis.

 


Kompletní seznam vystupujících formací a informace o nich najdete na oficiálních festivalových stránkách www.basinfirefest.cz.

Zdroj: Basinfirefest
zavřít