Sázavafest oslaví kulatiny s Králem

Vydáno 28.05.2010 | autor: PR

Letní Sázavafest čeká letos jubilejní 10. ročník, a proto se bude zkraje srpna v Kácově slavit. Kapely si připravily speciální programy a účast přislíbil i Ivan Král.

Sázavafest oslaví kulatiny s Králem Sázavafest oslaví kulatiny s Králem

Na oslavu 10 let trvání festivalu si mnozí hosté připravili speciální vystoupení a někteří z nich vystoupí exkluzivně pouze na Sázavafestu. Jedním z takových je skladatel, zpěvák a kytarista Ivan Král. Do České republiky se vrací po třech letech, naposledy tu vystoupil v roce 2007 v pražském Paláci Akropolis. Nyní dostal nabídku od pořadatelů festivalu a kývl na ni. „Protože se mi stýská,“ vysvětlil lakonicky. Král ve speciálním setu představí své nejznámější písničky a nabídne i nové, které v posledních letech složil ve Spojených státech, kde nyní žije. „Kapelu dává dohromady Honza Ponocný. Chci mladé energické muzikanty, bude to bigbít,“ přibližuje svou představu vystoupení v Kácově.


Letos neslaví pouze Sázavafest, ale také řada pozvaných hostů uspořádá v Kácově svou soukromou oslavu. Kulaté výročí působení rockové kapely Frasmus 5 oslaví spolu s ní i její leader Michal Prokop, který je známý především díky svým poetickým šansonům. Kapela Sto Zvířat bude hrát speciálně pro Sázavafest rovných 100 minut a oslaví tak 20 let své hudební existence. Kamil Střihavka bude rovněž slavit 20 let na scéně a pozve si proto řadu hostů. Dalším oslavencem bude kapela Schodiště, která oslaví 25 let.


Monkey Business
v Kácově oslaví své 10. výročí a zahrají 75 minut s řadou hostů jen pro Sázavafest a současně si vymění vzájemnou hostovačku s Tata Bojs. Laura a její tygři předvedou speciální show na oslavu 25 let své existence. Sázavafest připravuje i další speciální vystoupení. Vivaldianno – projekt houslového virtuóza Jaroslava Svěceného a Michala Dvořáka, bývalého člena ze skupiny Lucie, připraví jedinečnou hodinovou show, skupiny Mandrage a Rybičky 48 unikátně propojí svá vystoupení v jedno.

Letošní Sázavafest se tradičně koná v Kácově ve dnech 5. - 7.  8. a nabídne návštěvníkům 8 scén a 150 účinkujících.

zdroj: Sázavafest
zavřít