Phil Collins je zpět!

Vydáno 29.05.2010 | autor: PR

Slavný bubeník a leader kapely Genesis a úspěšný sólový umělec Phil Collins plánuje vydání nového alba na letošní září. Stáhněte si zdarma jednu z ochutnávek Too Many Fish in the Sea

Phil Collins je zpět! Phil Collins je zpět!

Phil Collins oznámil vydání alba Going Back, osobního zamilovaného projektu, ve kterém tento osminásobný držitel Grammy dává staronovou podobu soulovým hudebním drahokamům, které sehrály významnou roli v jeho hudební kariéře. Album, které vychází v září, je Collinsovo nové studiové album po dlouhých osmi letech!

 

 
U příležitosti vydání alba Going Back Phil Collins odehraje několik speciálních koncertů v New Yorku mezi 22. a 25. červnem. Ponesou název Up Close and Personal: Phil Collins Plays Motown & 60s Soul a budou věnovány především hudbě z nového alba.

Collinse na pódiu doprovodí 18 hudebníků a vokalistů, včetně legendárních motownovských The Funk Brothers - baskytaristy Boba Babbitta a kytaristů Eddie Willise a Ray Monettea - ti také hrají na novém albu Going Back.  V kapele budou dále hrát dlouholetí Collinsovi spoluhráči z jeho doprovodné formace Chester Thompson (bicí), Daryl Stuermer (kytara), Brad Cole (klávesy) a Leslie Smith (perkuse). Seskupení doplní pětičlenná dechová sekce a šest doprovodných vokalistů.

17. června navíc obdrží Phil Collins v rámci Songwriters Hall of Fame v New Yorku prestižní ocenění Johnny Mercer Award. Zatímco v minulosti Collins složil poctu svým oblíbeným písničkám svými coververzemi, včetně You Can't Hurry Love, A Groovy Kind Of Love, Tomorrow Never Knows, True Colours a dalších -  toto je poprvé v celé jeho kariéře, kdy věnoval jiným autorům celé album.

"Moje představa byla nepřinášet do těchto písní něco nového, ale spíš zkusit znovu vyvolat zvuk a pocity, které jsem zažíval, když jsem tyhle fantastické věci slyšel poprvé," uvádí Phil Collins.

Písničky na albu sahají od první skladby alba Going Back od Temptations a autorů Holland - Dozier - Holland a jejich Girl (Why You Wanna Make Me Blue) až k poslední dojemné skladbě Gerry Goffina a Carole Kingové Going Back, kterou proslavila Dusty Springfield. Mezi ně se dostali umělci jako Stevie WonderUptight (Everything's Alright), Blame It On The Sun a Never Dreamed You'd Leave In Summer; Martha And The Vandellas(Love Is Like A) Heat Wave, In My Lonely Room a Jimmy Mack a The Four TopsStanding In The Shadows Of Love, Something About You a Loving You Is Sweeter Than Ever.

 


The Temptations podruhé zazní ve skladbě Papa Was A Rolling Stone, zatímco team Goffin-King se  znovu představí druhou písničkou Dusty Springfield Some Of Your Loving, Curtis Mayfield and The Impressions přidají Talking About My Baby a Phil pozdraví The Ronettes v Do I Love You?. Album také obsahuje píseň Smokey Robinsona & The Miracles Going To A Go-Go, The Supremes a jejich píseň Love Is HereTake Me In Your Arms (Rock Me A Little While) Kim Westonové.


Phil Collins už hraje, koncertuje a skládá přes čtyřicet let, prodal přes sto miliónů alb po celém světě (pokud v to počítáte jeho desky s Genesis, tak 250 miliónů), získal osm Grammy, jednoho Oscara a Golden Globe.

Pokud chcete ochutnávku z nového alba zdarma, zaregistrujte se na jeho webu a dostanete zdarma track Too Many Fish in the Sea.

Zdroj: Supraphon
zavřít