Festival Dokořán se rozrůstá

Vydáno 05.06.2010 | autor: PR

Festival Dokořán v Karviné nezakrněl na předešlých úspěších - opět se rozrůstá a přidává novinky do svého pestrého programu. Své návštěvníky přivítá 12. - 14.8.

Festival Dokořán se rozrůstá Festival Dokořán se rozrůstá

Kromě obvyklých tří hudebních scén, divadla, filmů a doprovodného programu ocení soutěžní předkola především regionální interpreti. Nejen dámy uvítají módní přehlídku s dobročinnými účely s následným bazarem a autobus plný divadla přiláká všechny bez výjimky. Návštěvníci budou mít těžké rozhodování, kam zamířit dřív. Zámecký park v Karviné se rozehraje 12. – 14. 8. za vstupné již 200 Kč na tři dny.

 

 

„Stále se zaměřujeme na nemasově oblíbené, ale zato velmi kvalitní interprety. Karviná si ale zaslouží zažít i tvorbu našich headlinerů,“ uvádí dramaturgyně Radka Szelongová kapely Mňága a Žďorp, energické Skyline, nezaměnitelné Traband a česko-americkou formaci Pipes & Pints s punk-folkem. Zahraničí letos reprezentují alternativní Puding Paní Elvisovej ze Slovenska a Maya Mountains z Itálie. Dalších třicet kapel se bude téměř nepřetržitě střídat na dvou scénách. Festival se otevře ve čtvrtek vystoupením pouze regionálních kapel, kterým předchází soutěž.

 

 

 

Klubová scéna se může pochlubit B-Complexem, hudebním producentem, který zabodoval na Czech Drumandbass Awards 2009. Publikum si ještě ale užije Bifidus Aktif a Deadly Viperz a další desítku kvalitních djs žánrů drumandbass, breakbeat, dubstep, downtempo atd. Divadlo dostává letos opět větší prostor. Z příchozích divadelních souborů zřejmě nejvíce pozornosti získá Autobuf, speciálně upravená karosa tak, aby v ní byl prostor pro pódium i publikum.

„Pozvání přijali i kontroverzní Meet Factory z Prahy, na festivalu oblíbené Divadlo Vysokozdvižného Soumara, Divadlo z Hůry a místní K.V.A.S.,“ dodává Veronika Mikulová.

CinemaRoom, tradičně spojený s čajovnou, nezůstane nadále jen u promítání dokumentů, studentských a animovaných snímků ve stanu. Slovenské občanské sdružení Trakt představí neobvyklou formu filmové performance a také zapojí venkovní promítání. Módní přehlídka s následným bazarem jen alternuje sjednaným fireshow, motoshow, workshopům, cestopisům a dalšímu bohatému doprovodnému programu.

 

 

Festival Dokořán začíná ve čtvrtek 12. 8. vystoupením šesti nejlepších kapel z Karvinska a večer završí žádoucí stálice Epikrux, Sakumprásk a AllSKApone’s. Kapely z karvinského okresu, které by si rády zahrály na festivalu Dokořán 2010, se mohou hlásit do 20. 6. na e-mail booking@dokoran.info. Dvě předkola proběhnou na začátku července pravděpodobně přímo na náměstí v Karviné Fryštátě. O vítězích rozhodne z velké části odezva publika. Cena zůstává vstřícná všem. Vstupenky bude možné zakoupit v předprodeji od 1. 7. za 200 Kč na všechny tři dny. Na místě je cena 250 Kč na celý festival, nebo 150 Kč na jeden den. Držitelé karet ISIC a ITIC mohou uplatnit slevu 10 % na vstupenky pouze na místě.

 

 

„V nádherném areálu zámeckého parku Boženy Němcové bude pro návštěvníky přichystána úschovna, stanové městečko, toalety, bary a budeme se snažit, aby se návštěvníci na festivalu cítili příjemně. Atmosféra festivalu je totiž jedinečná,“ neskrývá pýchu hlavní pořadatel Daniel Cieślar. Více info na www.festival.dokoran.info.

 

Kapely:

Mňága a Žďorp, Skyline, Pipes & Pints, Traband, Puding Paní Elvisovej [SK], Maya Mountains [IT], HC3, VEES, Burn Out, Crashpoint, Model Bazaar, Queens of Everything, Flash the Radies, Zion Squad, Caledonia, UP!Great, Svěží zelenina, DVA, Sakumprásk, Pub Animal, Šufunky Gang, Johny Said the Number, All SKApone’s, Odnaha, Epikrux a další.

Potvrzení djs:

B-Complex (Hospital rec. SK), Deadly Viperz (Akira & Anakin), Bifidus Aktif, Computer Artist, Local Heroes, Smario, Hrr.Nec, Vje, Pier, Rippa, Spam, Imotep, Firgo, Eklektik Fluidum, Skart, Djeda, Azashaq.

Divadla:


Autobuf, K.V.A.S, Divadlo Vysokozdvižného Soumara, Meet Factory (Praha), Divadlo z Hůry.


Zdroj: Iniciativa Dokořán o.s.
zavřít