Jeff Beck má novinku po sedmi letech

Vydáno 10.06.2010 | autor: PR

Legendární kytarista a nositel Grammy Jeff Beck vydal před týdnem po 7 letech nové sólové album Emotion & Commotion. Vrací se směsicí skladeb, které tento kytarový virtuos hraje společně s dalšími talentovanými hudebníky a 64 členným orchestrem.

Jeff Beck má novinku po sedmi letech Jeff Beck má novinku po sedmi letech

Společně se pustili do úprav tak rozdílných děl jako jsou Pucciniho Nessun Dorma, Elegy For Dunkirk z filmu Pokání, Somewhere Over The Rainbow z legendárního Čaroděje ze země OZ či Jeffa Bucklyho interpretace Corpus Christi Carol od Benjamina Brittena.

 


Album vzniklo minulý rok v Sarm studiích v Londýně ve spolupráci s držiteli mnoha ocenění, producenty Stevem Lipsonem a Trevorem Hornem. K rozmanitému zvuku alba přispěli mimo řady jiných  skvělých hudebníků také jeho tradiční spoluhráči  Vinnie Colaiuta na bicí, Jason Rebello na klávesy a Tal Wilkenfeld na basovou kytaru.

Na albu se dále podílely zpěvačky Imelda May (Lilac Wine), Olivia Safe (Serene, Elegy For Dunkirk) a hlavně nositelka Grammy Joss Stone (I Put A Spell On You a There’s No Other Me). Jeff Beck říká, že nápad propojení kytary s orchestrem se rozvinul díky jeho zkušenosti s verzí 5. symfonie Gustava Mahlera, kterou nahrál před několika lety.

 


Pro tohoto kytarového génia byl minulý rok jedním z nejúspěšnějších. Svědčí o tom jeho vyprodané světové turné, vstup do Rock and rollové síně slávy, úspěch jeho živého alba, které se dočkalo v mnoha zemích platinového ocenění a fantastické vystoupení s kapelou u příležitosti 25. výročí Rock and rollové síně slávy v Madison Square Garden.

Tento rok Jeff Beck pokračuje v intenzivních koncertních aktivitách, například počátkem roku s Ericem Claptonem a v nejbližších týdnech v rámci vlastního propagačního turné k vydání nového alba Emotion & Commotion.

 


Zdroj: Supraphon
zavřít