Hip Hop Kemp mění plány

Vydáno 15.06.2010 | autor: redakce

Místo jednoho z headlinerů Q-Tipa přiváží festival Hip Hop Kemp premiérově do České republiky dvojici Talib Kweli a DJ Hi-Tek, neboli skupinu Reflection Eternal.

Hip Hop Kemp mění plány Hip Hop Kemp mění plány

"Velmi nás mrzí, že Q-Tip letos na našem festivalu nemůže vystoupit. Q-Tip se totiž ze zdravotních důvodů rozhodl zrušit celé své letní turné po Evropě. Nicméně Reflection Eternal jsou minimálně adekvátní náhradou za newyorského rappera. Talib Kweli a Hi-Tek jsou totiž současným hlasem New Yorku," tvrdí pořadatelé v tiskové zprávě. Talib Kweli nahrál desku s Mos Defem nebo Madlibem a spolupracoval s umělci jako Kanye West, Faith Evans nebo UGK.


Od prvního alba s Mos Defem (tehdy vystupovali jako Blackstar) z roku 1998 Talib Kweli rostl s dobou. Na každém albu měl podstatné myšlenky, které později citovali nebo si přivlastňovali jiní rappeři. Nehledě na to, že se styl jeho rapu posunul (od pouličního spratka, přes baťůžkáře, až k uvědomělému intelektuálovi), Talib se nikdy neoprostil svého jádra – palčivých sociálních témat. Hip Hop Kemp proběhne 19. - 21. srpna ve Festivalparku u Hradce Králové.

zdroj: Hip Hop Kemp
zavřít