Nebřenskéno Vltava hlásí návrat

Vydáno 15.06.2010 | autor: PR

Robert Nebřenský se rozhodl oprášit kultovní formaci Vltava a hlásí návrat. Kapela na koncertech představí i nový materiál a na podzim chystá klubové turné.

Nebřenskéno Vltava hlásí návrat Nebřenskéno Vltava hlásí návrat

Když v roce 2003 ohlásila Vltava ukončení činnosti, zbylo po kapele mnoho osiřelých fanoušků a také velká díra na české hudební scéně. Jedna z nejoriginálnějších formací shromážděná od roku 1986 kolem kytaristy a zpěváka Roberta Nebřenského byla v českých zemích velmi oblíbená a také koncertně nesmírně činná. Diskografie kapely obsahuje čtyři alba - Mládí i tak velkou lásku bere s humorem (1994), Šťastnej jako trám (1996), Marx, Engels, Beatles (1998), Když bozi zestárnou (2000) a výběr Best of (2001). Rok 2010 má být rokem návratu této dnes již legendární kapely.


Současná Vltava chce stavět na novém repertoáru, na druhou stranu se nechce distancovat od původní Vltavy - a proto na koncertech můžeme očekávat i staré dobré písničky. Sestava "nové" Vltavy částečně vychází z poslední sestavy Vltavy v roce 2003 - Robert Nebřenský (kytara, zpěv), Martin Vajgl (bicí), František Svačina (klávesové nástroje). Novými členy kapely pak jsou Tomáš Uhlík (basa) a především pak Peter Binder (kytara), pro kterého však Vltava není zcela nová kapela, protože již spolupracoval s Vltavou jako host na albu Mládí i tak velkou lásku bere s humorem. Kapela plánuje přes léto navštívit pár vybraných akcí a na podzim vyrazit na regulérní turné po ČR.

zdroj: 100promotion
zavřít