SAXON VE ZLÍNĚ

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Britská heavy-metalová legenda SAXON vyráží po delší době na světové turné. Lionheart World Tour začíná v Německu a jeho jedinou česko-slovenskou zastávkou bude 24.10. hala Novesta ve Zlíně.

SAXON VE ZLÍNĚ SAXON VE ZLÍNĚ

SAXON
24.10.2004 od 20 hod.
hala Novesta, Zlín


Saxon z Yorkshire v Anglii začínali v roce 1975 jako "Son Of a Bitch". O pár let ozději změnili tento název na daleko lepší a znělejší "Saxon", protože nechtěli být známí jako brutální a šokující punkový band. Francouzská vydavatelská společnost Carrere jim záhy nabídla smlouvu na první desku, a tak vznikl v roce 1979 "Saxon", jehož prodej ukázal, že se zrodila nová heavy-metalová star!

V období nové vlny britského Heavy Metalu, v průběhu 80´let vyprodukoval Saxon 4 klasické metalové alba "Wheels Of Steel" (1980), "Strong Arm Of The Law" (1980), "Denim and Leather" (1981) a živák "The Eagle Has Lended" (1982) s jejich exscelentními písněmi "Motorcycle Man", "Princess Of The Night", "Heavy Metal Thunder", " Wheels Of Steel" a " Strong Arm Of The Law" - písněmi, které bezpochyby patří do zlatého světového metalového fondu. Saxon se vždy řadili a co je ještě více obdivuhodné, stále se řadí mezi nejlepší metalové kapely, jejichž živá koncertní show předčí i studiové nahrávky!

Další album "Power And The Glory" (1983) obsahuje mystické písně a je tvrdší než ty předchozí. "Crusader" (1984) je zas albem speciálně pro konzumní americký trh - tudíž o něco slabší.
Po dalších deskách Saxon překvapují své fanoušky silným a energií nabitým albem "Solid Ball Of Rock" (1990) a i jejich následující alba "Forever Force" (1992), "Dogs Of War" (1995), "Unleash The Beast" (1997) a "Metalhead" (1999) zasluhují metalovou úctu, obdiv a nejvyšší respekt.
Po více než 20 letech své existence a více než 1000 koncertních vystoupení mají Saxon nesmazatelnou a nezapomenutelnou stopu ve všech srdcích pravých metalových fanoušků a i v dnešním složení (Biff Byford - zpěv, Paul Quinn - kytara, Nibbs Carter - baskytara, Doug Scarratt - kytara a Fritz Randow - bicí) jsou skvělou Heavy-Metalovou kapelou!

Jejich poslední dvě alba úspěšně následují to nejlepší, co kdy Saxon nahráli a vrací se tak na vrcholky metalových hitparád.

V roce 2003 současný frontman kapely Biff vítězí v dlouhém soudním sporu o originální název kapely Saxon se zakladateli původní kapely, a tak skutečný, legendární SAXON přivítáme na podzim i u nás, v ČR, ve Zlíně!
zavřít