Clarinet Factory na šňůře

Vydáno 30.06.2010 | autor: PR

Nejen vlastní skladby z nové multižánrové desky Out of Home, ale i klasickou hudbu nebo improvizování s publikem, to vše bude obsahovat letní putování Clarinet Factory a Velkého klarinetového orchestru po vlastech českých.

Clarinet Factory na šňůře Clarinet Factory na šňůře

Pro letní sezonu připravil renomovaný soubor Clarinet Factory zcela ojedinělý projekt, a to nejen svým pojetím, ale i rozsahem.

Letní turné je čistě akustickou záležitostí pohybující se mezi klasickou hudbou, vlastními kompozicemi a improvizacemi. Programy jedinečných koncertů jsou sestaveny k jednotlivým místům a publiku na míru a nesou podtituly jako Dobrá meditace nebo Kdyby tisíc klarinetů...

 


Kromě Clarinet Factory bude na pódiu ještě klarinetový orchestr, jenž bude jednak Clarinet Factory doprovázet, jednak tvořit prostorové a zvukové spojení mezi sólisty a publikem. Orchestr bude tvořen z talentovaných studentů konzervatoří a hudebních škol.

 

 

Zazní díla Bachova, Vivaldiho, ale i Gershwina nebo Martinů. Protikladem k nim ovšem budou vlastní skladby a improvizace Clarinet Factory i orchestru.

A dalším krokem pak v průběhu koncertu bude zapojení publika do hudebního dění, at' už zpěvem či tvořením zvuků.

Koncerty:

08. 07. - Kašperské Hory
09. 07. - Hojsova Stráž (Železná Ruda)
10. 07. - Tábor
11. 07. - Šumperk, Klášterní festival


Koncem července se Clarinet Factory objeví na dvou koncertech festivalu Mitte Europa v Německu.
zavřít