Xindl X a Vladimír Cirkus? Cirkus!

Vydáno 18.08.2010 | autor: PR

První koncert s novou kapelou pro pražské publikum chystá Xindl X na zítřek 19. srpna. Stále populárnější rapper s kytarou vystoupí ve Žlutých lázních v rámci série koncertů Hot summer. Předskokan mu bude osobitý Ostravák Vladimír Skorka se svým hudebním počinem Vladimír Cirkus.

Xindl X a Vladimír Cirkus? Cirkus! Xindl X a Vladimír Cirkus? Cirkus!

Xindl X, vlastním jménem Ondřej Ládek, je na české hudební scéně úkazem, který si bleskově buduje svoji fanouškovskou základnu. Oslovuje zejména originálními texty interpretovanými hip hopovým frázováním kombinovaným s folkem, jazzem a blues.

 

 

Nový rozměr dodává vystoupením Xindla X skupina, kterou pražskému publiku premiérově představí právě ve Žlutých lázních. Na klávesy, banjo a kytaru ho doprovodí Dalibor Cidlinský jr., na baskytaru zahraje Jan Cidlinský, oba bývalí členové doprovodných kapel Anety Langerové či Tomáše Kluse, a za bicí usedne David Landštof


Zážitkem bude tentýž večer i vystoupení moderátora oblíbeného pořadu České televize Sabotáž, který se za mikrofonem tentokrát představí s hudebním projektem Vladimír Cirkus. Stejně jako Xindl X sází především na neotřelé texty a svojí produkcí sabotuje vyčpělý střední proud, ke kterému podle něj český pop směřuje. Posluchači se neobyčejnou formou dozvědí podrobnosti z Vladimírova života a nebudou ušetřeni ani naprostých intimností. Není od věci připomenout, že se na desce Vladimír Cirkus podílel i Martin Chodúr, kterého s Vladimírem pojí přátelství z doby, kdy spolu hráli v kapele Robson.

Nakolik oba muzikanti svoji pražskou premiéru zvládnou mohou posoudit návštěvníci Žlutých lázní už 19. srpna. Start je v 19 hodin!

Zdroj: Championship Music

zavřít