The Clash v Praze? Žádný problém!

Vydáno 11.09.2010 | autor: redakce

Alespoň v podání Nouvelle Vague, kapely, která se soustředí na netypické cover verze známých punkových hitů. Pražský koncert francouzské formace se koná již v úterý 14. září.

The Clash v Praze? Žádný problém! The Clash v Praze? Žádný problém!

Nouvelle Vague konečně oznamují jména svých hlavních hvězd. V úterý 14. září zazpívají v KC Vltavská Mélanie Pain a Nadeah Miranda. Nadeah Miranda i Mélanie Pain mají několik věcí společných. Obě jsou krásné, mají jedinečný hlas a obě proslavila francouzská kapela Nouvelle Vague. Zatímco Mélanie Pain propůjčila svůj hlas většině písní z prvních dvou desek, rodilá Australanka Nadeah Miranda byla zakladateli skupiny objevena později a měla příležitost předvést svůj talent (nejen pěvecký, ale i herecký) až při živých koncertech. Vedle působení v Nouvelle Vague vystupují obě zpěvačky i sólově.


Mélanie Pain vydala loni své první album My Name a Nadeah Miranda už brzy představí svůj nový projekt Venus Gets Even. Francouzská kapela Nouvelle Vague se proslavila originálními coververzemi punkových a postpunkových skladeb tzv. „new wave“ – „nové vlny“ nebo-li „nouvelle vague“. S akustickými kytarami, perkusemi, sametovými hlasy a aranžmá ve stylu bossa-nova posunuli Nouvelle Vague postpunkové písničky do nové dimenze (přezpívali Blondie, The Clash, The Cure, Joy Division a řadu dalších). Do dnešního dne se jejich hudba objevila v celé řadě reklam, filmových soundtracků a televizních znělek.



zdroj: KC Vltavská
zavřít