Načeva zhudebnila básně dekadence

Vydáno 13.09.2010 | autor: PR

Monika Načeva připravuje nové album. Bude se jmenovat The Sick Rose, pomáhal jí zvukový mág Tim Wright a na koncertě ji představí v rámci Dekadence Now!. Co zpěvačka o chystané novince prozradila?

Načeva zhudebnila básně dekadence Načeva zhudebnila básně dekadence

K nové desce řekla Monika Načeva následující:

Byla jsem vyzvána ke spolupráci na doprovodných hudebních akcích k výstavě Dekadence now, která proběhne od 29. 9. v Rudolfínu. Rozhodla jsem se natočit celou desku a tu také živě ztvárnit. Jelikož výstava je světová, oslovila jsem ke spolupráci anglického zvukového experimentátora Tima Wrighta (Tube Jerk, Germ, Sand...). Plná významová váha leží na textech, které jsem vypracovala z básní české moderny a dekadence 19. století, na které jsem natrefila při hudebním doprovodu výstavy Dekadence v českých zemích 1880-1914 /V barvách chorobných/ a originálů Williama Blakea.


Hudba vznikala v Anglii ve městě York na hudební akademii obor experimentální zvuk. Projekt má název The Sick Rose a charakterizovala bych ho jako vážnou elektronickou poezii o tajemných, zvláštních, intimních a krásných stavech, které můžeme zažít sami v přírodě. Je to velmi zajímavá fúze bohatého emocionálního vokálu s elektronikou, která v elektronice není obvyklá, a zajímavé spojení starých analogových syntezátorů a nejmodernější software technologie.

Křest proběhne 26. 11. v Praze v Meetfactory. Mp3 ukázky na webu naceva.eu.
zavřít