Bobby McFerrin Brno zajímá

Vydáno 03.12.2010 | autor: PR

Pouhý týden stačil k vyprodání předvánoční série vstupenek na jarní koncert Bobbyho McFerrina. Nekorunovaný král vokálních improvizací vystoupí v jihomoravské metropoli 29. března v rámci festivalového preview 10. ročníku JazzFestBrno.

Bobby McFerrin Brno zajímá Bobby McFerrin Brno zajímá

Po McFerrinově boku se v brněnské hale Vodova od 19 hodin již tradičně představí i několik výjimečných hostů z řad domácí hudební scény.
McFerrin si během svých dvou předchozích návštěv v České republice oprávněně získal obrovskou přízeň zdejšího publika. A skoro to vypadá, že k fanouškům Bobbyho McFerrina patří i Ježíšek a vstupenky na jeho koncert jsou dle všeho velmi žádaným vánočním dárkem,“glosuje rychlost prodeje Vilém Spilka z pořádající agentury 24/7 Promotions.
 
Od 3. prosince bude v síti Ticketstream v prodeji druhá série vstupenek ve třech kategoriích za zvýhodněné ceny 990 Kč, 1 490 Kč a 1 990 Kč. Atraktivní příležitostí pro zájemce o kombinované zážitky nadále zůstává VIP vstupenka, která zahrnuje nejlepší místa v hledišti, a zároveň nabízí luxusní občerstvení formou rautu (za cenu 3 990 Kč) popřípadě i kombinaci s ubytováním ve čtyřhvězdičkovém hotelu v Brně (za 5 990 Kč).
 

Bobby McFerrin vystupoval v 
České republice zatím čtyřikrát a jeho koncerty vždy provázely vyprodané sály a obrovský zájem publika. Při jeho první návštěvě v Praze byl zájem tak veliký, že organizátoři dokonce jeden koncert přidávali. Naposledy se v Praze a Ostravě představil se svým nejnovějším albem VOCAbuLaries. Návštěvníci jarního brněnského koncertu se pro změnu mohou těšit na Bobbyho s jeho tradičním repertoárem, který mu dosud vynesl deset cen Grammy a milióny fanoušků po celém světě.
Bobby McFerrin prodal doposud přes 20 miliónů kopií svých alb, jichž doposud vyšlo třináct. První, eponymní natočil v roce 1982, poslední s názvem VOCAbuLarieS vydal letos. Kombinuje na nich jazz, klasiku, pestré vlivy world music, ethno i folk se svými originálními hudebními nápady. Právě díky bohatosti vlivů a neutuchající chuti experimentovat vzniká nadčasová hudba, která překračuje žánrové (i zeměpisné) hranice a dotýká se všech kultur. McFerrin, jenž spolupracoval například s violoncellistou Yo-Yo Mou a jazzovými pianisty Chickem Coreou a Herbiem Hancockem, není ale jen vynikajícím zpěvákem a skladatelem filmové hudby. Je i uznávaný dirigent; s taktovkou v ruce spolupracoval mimo jiné s Vídeňskou filharmonií.

Bobby McFerrin je nadšený zastánce povinné hudební výchovy v rámci školní docházky. Asi proto, že sám nejlépe ví, jak mocné má hudba účinky. Ostatně v roce 1987 vydal s Jackem Nicholsonem album pro děti nazvané The Just So Stories - Elephant's Child.
Šedesátiletý hudebník osobitým způsobem využívá svůj hlasový rozsah čtyř oktáv, přičemž jedinečná atmosféra jeho koncertů vyniká díky improvizaci a nenucenému kontaktu s publikem. Pět ze svých deseti cen Grammy získal v kategorii Nejlepší jazzový mužský zpěv.

zdroj: Smart Communication

DM
zavřít