Motörhead: svět patří metalu a pivu

Vydáno 14.12.2010 | autor: PR

Motörhead právě vydávají nové album The World Is Yours a dokazují, že i šedesátníci to umějí pořádně rozbalit. Kapela zároveň nahrála aktuální verzi hitu Ace Of Spades, který se objeví v reklamě na pivo.

Motörhead: svět patří metalu a pivu Motörhead: svět patří metalu a pivu

Motörhead jsou často označováni jako průkopníci speed metalu či trash metalu. Jeho zvuk definovali na konci sedmdesátých let, kdy přišli s kombinací tradičního metalu s rychlým a syrovým punk rockem. Od té doby na svém stylu nic nezměnili, dodnes se drží metalové estetiky i divokých kytarových riffů. Pekelnou jízdu předvádějí i na novince The World Is Yours, která oficiálně vyšla 13.12.2010.


Nahrávkou tak symbolicky oslavují pětatřicáté výročí založení kapely. Zároveň též navazují na biografickou knihu a filmový dokument o zpěvákovi Lemmy Kilmisterovi, které se objevily loni a které zachycují velmi pestrý život jednoho z největších konzumentů drog a alkoholu v hudební historii.



Vydání alba The World Is Yours avizoval singl Get Back In Line, kapela zároveň znovu nahrála slavnou skladbu Ace Of Spades a novou verzi poskytla na internetu volně ke stažení. Píseň také aktuálně posloužila výrobci piva Kronenbourg, který ji použil v televizní reklamě.

zdroj: EMI

mp
zavřít