Zemřel zpěvák Boney M Bobby Farrell

Vydáno 01.01.2011 | autor: Daniel Maršalík

Disco kapela Boney M byla nesmírně populární i v Československu v minulém režimu. Její hity se hrají dodnes. Na konci roku 2010 náhle zemřel zpěvak skupiny Bobby Farell.

Zemřel zpěvák Boney M Bobby Farrell Zemřel zpěvák Boney M Bobby Farrell


Zpěvák skupiny Boney M Bobby Farrell zemřel ve věku 61 let ve čtvrtek během svého ruského turné. Skonal na srdeční slabost. 

Bobby Farrell se narodil na antilském ostrově Aruba, který má zvláštní status v rámci Nizozemského království. Podle své biografie opustil ostrov v 15 letech a živil se jako námořník. Později pracoval na diskotékách v Německu a v Norsku. V roce 1974 si jej německý hudebník a skladatel Frank Farian vybral jako zpěváka do skupiny Boney M. Skupina prorazila v roce 1976 s písněmi Daddy Cool neboSunny. Vedle Farrella, který byl znám spíše jako showman a tanečník než jako zpěvák, ji tvořily ještě Liz MitchelMaizie WilliamsMarcia Barrett.

boney_m_bobby_farrell_2006


Boney M koncertovali i v České republice. Po rozpadu skupiny v roce 1986 pokračoval Farrell na sólové dráze. Při svých vystoupeních i nadále používal blyštivé kostýmy a extravagantní taneční choreografie známé z dob Boney M. Největší hity skupiny také nechyběly v jeho koncertním repertoáru.

Zdroj: ČTK

DM
zavřít