Slipknot: texty jsme psávali zavření na záchodě v sex shopu

Vydáno 12.01.2011 | autor: redakce

Texty se dají skládat na všemožných místech. Corey Taylor ze Slipknot ale svým prohlášením nasadil laťku opravdu vysoko – na první desku psal texty zavřený na záchodě v sex shopu.

Slipknot: texty jsme psávali zavření na záchodě v sex shopu Slipknot: texty jsme psávali zavření na záchodě v sex shopu

slipknotTaylor se o své umělecké „úchylce" rozpovídal pro deník The Guardian. Skutečnost ale není tak dramatická, jak by se na první pohled mohlo zdát – zpěvák, také známý jako „číslo 8", totiž v devadesátých letech pracoval v sex shopu, a protože Múzy na něj promlouvaly zejména na toaletě, tak si vše poctivě zapisoval do notýsku a výsledkem byla eponymní deska z roku 1999.

Texty jsem napsal, když jsem pracoval v sex shopu od 9 ráno do 8 večer. S sebou jsem měl tužku a notes a vůbec nevím proč, ale pokaždé, když jsem šel na záchod, tak jsem napsal fakt skvělý věci," řekl Taylor.

„Osmička" dále prozradil, že ho při skládání hodně inspirují umělci jako Allen Ginsberg, Pink Floyd, Tom Petty nebo Nirvana.

Řeč samozřejmě došla i na tragicky zesnulého basáka Paula Graye. Taylor se netajil tím, že mu dělá velké problémy hrát na koncertech skladbu Snuff.Napsali jsme ji, než zemřel, ale je v ní tolik smutku, že mi to láme srdce. Ale hraju ji pořád."

Slipknot vydali svoje poslední album v roce 2008, jmenovalo se All Hope Is Gone a ve Státech za něj kapela dostala platinovou desku.

zdroj: The Guardian, mp


slipknot_top

zavřít