Kultovní Underworld míří do SaSaZu. Vstupenky jsou již v prodeji

Vydáno 18.02.2011 | autor: PR

Hudební hvězdy kultovního filmu Trainspotting Underworld a jedna z nejvýznamnějších elektronických skupin 90. let, se po dvou letech vrací do Čech, aby 6. července v SaSaZu naživo představila své nejnovější album Barking.

Kultovní Underworld míří do SaSaZu. Vstupenky jsou již v prodeji Kultovní Underworld míří do SaSaZu. Vstupenky jsou již v prodeji

Ačkoliv ústřední dvojice této skupiny Karl Hyde a Rick Smith spolu nahrávají již od 80. let, pod hlavičkou Underworld se prezentují až od počátku let devadesátých, kdy se k nim přidal Darren Emerson. Celosvětovou popularitu skupině přinesla v roce 1996 skladba Born Slippy.NUXX, která zazněla v „revolučním" filmu Dannyho Boyla – Trainspotting. Z této písně, která byla paradoxně původně vydána jen jako B-strana singlu, se stal generační hit, kterého se prodalo přes milión kopií a nesčetněkrát se objevil na různých kompilacích, v mashupech a remixech. Přestože se Emerson v roce 2000 od skupiny odpojil, aby se věnoval sólové kariéře, tandem Hyde-Smith ve svém úspěšném tažení pokračuje. Od té doby stačili natočit tři alba (zatím poslední, osmá studiová nahrávka Barking, vyšla v září loňského roku) a jejich koncerty, jak ostatně může potvrdit i české publikum, nadále patří k nezapomenutelným zážitkům.

underworld_body2Karl Hyde + Rick Smith = Underworld


Nadcházející vystoupení v SaSaZu bude afterparty Prague City Festivalu, na který se za jediný týden od ohlášení hlavních účinkujících, prodalo neskutečných 5 000 vstupenek a za pouhých 48 hodin byla kompletně vyprodána sekce stání u pódia.

Vstupenky na Underworld jsou od dnešního dne k zakoupení v síti Ticketportal za 1150,- Kč a 100ks VIP vstupenek za 2990,- Kč. 

Každá zakoupená vstupenka na Underworld je navíc poukazem na příští ročník Prague City Festivalu, který proběhne v druhé polovině června 2012. 



zdroj: PunxNotDead, dm
zavřít