Echo Blues Alive láká na britského harmonikáře, Janet Robin a Vladimíra Mišíka

Vydáno 20.02.2011 | autor: redakce


Čekání na listopadový šestnáctý ročník festivalu Blues Alive zkrátí všem fanouškům tohoto žánru již poosmé jednodenní přehlídka Echo Blues Alive. Proběhne 18. března a zahrají Vladimír Mišík, Paul Lamb či Janet Robin.

Echo Blues Alive láká na britského harmonikáře, Janet Robin a Vladimíra Mišíka Echo Blues Alive láká na britského harmonikáře, Janet Robin a Vladimíra Mišíka

lambPaul LambJak bývá zvykem, pořadatelé pozvali na podium šumperského Domu kultury především několik účinkujících, kteří už na větší podzimní akci v minulosti vystoupili, ale také pozvali několik hostů, které pravidelní návštěvníci šumperských bluesových akcí dosud neviděli.

Jako na hlavní hvězdu se diváci mohou těšit na britského harmonikáře Paula Lamba s kapelou The King Snakes, které znají z Blues Alive 2009.

V programu jej pak doplní: Vladimír Mišík s ETC..., kytaristka, zpěvačka a písničkářka Janet Robin, Luboš Andršt Blues Band, Louisiana Alley, jedni z vítězů loňského Blues Aperitivu, a autentičtí čeští bluesmani Jiří Míža a Míra Kašpar.

Zároveň pořadatelé Blues Alive vyhlašují Bluesovou dílnu, která se uskuteční na začátku července a jejímž cílem je pomoci začínajícím i zkušeným hudebníkům načerpat hráčské znalosti. Lektorskou účast přislíbili například přední hráč na foukací harmoniku Ondřej Konrád, jeden z nejuznávanějších kytaristů české scény Marcel Flemr nebo špička mezi bluesovými a jazzovými bubeníky Martin Kopřiva.


zdroj: ArtsMarketing, mp

zavřít