The Chancers vyměnili ska za hip hop a zpívají o Bollywoodu a sekané

Vydáno 09.03.2011 | autor: PR

Pět producentů, obal od mexického výtvarníka i texty v češtině zpívané Angličanem. Čtvrtá deska The Chancers nazvaná Age of Rudeness bude pokřtěná již tento čtvrtek v pražském Paláci Akropolis.

The Chancers vyměnili ska za hip hop a zpívají o Bollywoodu a sekané The Chancers vyměnili ska za hip hop a zpívají o Bollywoodu a sekané

chancers_11The Chancers, foto Vojta FlorianDeska vznikala dva roky v několika studiích. Natáčela se v Praze i Glasgow, odkud pochází kytarista kapely Marco McKee. A kromě jmen spjatých s offbeatovou scénou se na ní podílel i Ecson Waldes, který je spojován s elektronickou hudbou, anebo hiphopový producent Mike Trafik z PSH, který má na svědomí temnou pouliční skladu 24 Into Karlín. V té frontman The Chancers Simon Ruffskank zpívá jedním dechem o Bollywoodu i sekané.

"Do natáčení jsme šli s jasným záměrem: udělat zvukově pestrou desku, na které budou zřejmé kořeny muziky, ze které vycházíme, ale i že si dobře uvědomujeme, že se píše rok 2011," říkají The Chancers.

Snaha hrát si, bavit se a zkoušet nové přístupy se totiž promítla do všech složek alba, včetně textů. "Přestože náš zpěvák je Brit, na desce zazní hned několikrát i čeština. Přišlo nám vtipné některým kapelám ukázat, jak to může znít, když se schovávají za angličtinu, kterou dobře neovládají," říká o skladbě, které Ecson Waldes dodal party náladu, saxofonista Honza Vedral.

Nová deska Age of Rudeness se bude poprvé prodávat na křtu, který proběhne ve čtvrtek 10. března v pražském Paláci Akropolis.


zdroj: Championship, mp

zavřít