Adele ustoupila streamovacím službám, album 25 už je na Spotify a v dalších servisech

Vydáno 28.06.2016 | autor: Josef Martínek

Sedm měsíců Adele odolávala trendu jménem streamování a svoje nové album 25 odmítala poskytnout online servisům. Nyní ale ledy povolily a deska, která se mezitím stala hudebním bestsellerem, je konečně k poslechu. 

Adele ustoupila streamovacím službám, album 25 už je na Spotify a v dalších servisech Album 25 od Adele konečně najdete na Spotify a spol.

Právě neposkytnutí nahrávky streamovacím službám mělo jistě nemalý podíl na tom, že se alba 25 dosud celosvětově prodalo přes 18 milionů kopií. Vyšlo loni v listopadu poté, co Adele fanoušky napínala dlouhých pět let. Ti hned v první dny prodeje vtrhli do obchodů - například v USA si jen za první týden zpěvaččinu třetí studiovku pořídilo více než 3,3 milionu posluchačů, což znamenalo nový rekord. 

VIDEO: Květinová Adele útočí na rádia s popem od Maxe Martina

"Vím, že streamování patří budoucnost, ale není to jediný způsob, jak konzumovat hudbu," prohlásila zpěvačka na podzim v jednom z rozhovorů. V minulosti odmítala poskytnout ke streamování i svá předchozí dvě alba 19 a 21.

vložte odkaz, text nemažte

Jak v případě starších desek, tak i u aktuální 25 už ale největší vlna zájmu opadla, a tak si nyní hudbu britské divy mohou poslechnout i příznivci služeb Spotify, Apple Music, Amazon, TIDAL či Google Play. 

Témata: Adele, 25, streamování, digitalizace, Spotify, Apple Music, TIDAL, Amazon, Google Play

Mohlo by Vás zajímat

zavřít