Album nikdy nevydaných písní Michaela Jacksona půjde do dražby. Očekává se, že jeho cena přesáhne milion dolarů

Vydáno 13.07.2017 | autor: redakce

Po smrti Michaela Jacksona se na trhu objevily už dvě desky plné předtím nevydané hudby. Bohatství v jeho archivech je však, zdá se, nekonečné. Dalších devět nikdy nezveřejněných skladeb získá vítěz dražby v newyorském aukčním domě Gotta Have Rock and Roll.

Album nikdy nevydaných písní Michaela Jacksona půjde do dražby. Očekává se, že jeho cena přesáhne milion dolarů Album nikdy nevydaných písní Michaela Jacksona půjde do dražby. Očekává se, že jeho cena přesáhne milion dolarů

Veřejná aukce potrvá od 19. do 28. července a Jacksonovo album nabídne jeho budoucímu držiteli dvanáct nahrávek, z toho devět, které dosud nevyšly. Tři zbývající songy - Monster, Breaking News a Keep Your Head Up - se již dostaly na veřejnost, avšak v alternativních mixech. 

POST SCRIPTUM (75): Bílý Michael Jackson pobouřil svět, Trent Reznor se vzteká nad hloupými uživateli sociálních sítí

Vyvolávací cena tohoto unikátního materiálu, který byl získán přes přítele a osobního asistenta Michaela, je 50 tisíc dolarů. Podle informací magazínu Rolling Stone však organizátor předpokládá, že se částka vyšplhá až přes milion dolarů. Je však důležité zdůraznit, že spolu s nahrávkou se nedraží autorská práva. Ten, kdo artefakt získá, ho tedy nesmí dále distribuovat. 

vložte odkaz, text nemažte

Předmětem aukce však není jen toto album, ale řada dalších zajímavostí. Pořídit si můžete spoustu osobních Jacksonových věcí nebo dopis, který poslal Tupac v roce 1995 z vězení Madonně. Vysvětluje v něm, proč se s ní rozešel. Všechny položky si můžete prostudovat na webu aukční společnosti.

Témata: Michael Jackson, Madonna, Tupac, aukce

zavřít