Anketa Žebřík: Pět nominací má Tomáš Klus, po třech získali Ewa Farna, David Stypka, Divokej Bill a Mydy Rabycad

Vydáno 01.02.2018 | autor: admin

Tomáš Klus, Ewa Farna, David Stypka, Divokej Bill, Mydy Rabycad, Dymytry, Kryštof, Vypsaná fixa, Imodium, Škwor, Slza Support Lesbiens, Michal Hrůza, Lenny, Barbora Poláková, Dan Bárta, David Koller, Marpo, Aneta Langerová, Anna K., Žofie Dařbujánová, Giudi, Honza Křížek, Mirai a Pokáč – ti všichni se prosadili do nominací cen Žebřík. Během ledna o tom rozhodovali hudební fanoušci na webu www.anketazebrik.cz.

Anketa Žebřík: Pět nominací má Tomáš Klus, po třech získali Ewa Farna, David Stypka, Divokej Bill a Mydy Rabycad Tomáš Klus obdržel od fanoušků rekordních pět nominací

Nominacím cen Žebřík, které letos slaví 25 let existence, vévodí stejně jako loni Tomáš Klus. Fanoušci mu přisoudili hned pět šancí na úspěch – v kategoriích Zpěvák, Skladba, Videoklip, Album a Akce roku. Tři nominace mají Ewa Farna či Divokej Bill, ale také debutant David Stypka nebo skupina Mydy Rabycad, když počítáme i účast Žofie Dařbujánové mezi Zpěvačkami roku.

Dobře si vedli rovněž „dvoubodoví“ Michal Hrůza, Dymytry, Imodium či Slza. A také Lenny, mimo jiné díky hostování v Marpově skladbě Kruh. Další nominovaná zpěvačka, tradiční laureátka Aneta Langerová, by tentokrát mohla získat dokonce nehudební ocenění – mezi Filmy roku totiž figuruje drama 8 hlav šílenství, kde ztvárnila hlavní roli.

Hlasujte pro své favority ve finálovém kole ankety Žebřík

V kategorii Akce roku si to rozdají festivalové stálice Colours Of Ostrava, Hrady CZ a Rock for People s turné Tomáše Kluse a Divokýho Billa. Kandidáty na Film roku jsou snímky Milada, Po strništi bos, zmíněných 8 hlav šílenství i medailón Ewa Farna 10: Neznámá známá a dokument skupiny Imodium Bory.

Hned tři šanHned tři šance na ocenění mají Mydy Rabycad, včetně individuální nominace pro zpěvačku Žofii Dařbujánovou 

O konečných výsledcích se bude rozhodovat celý únor na webu www.anketazebrik.cz. Hlasovat lze nadále i do zahraniční části ankety.

Slavnostní vyhlášení Žebříku se uskuteční v pátek 9. března 2018 od 19 hodin v plzeňském DEPU2015 v za účasti všech nominovaných. Tři nejlepší umělci v každé kategorii získají originální sošky z dílny renomovaného sochaře Václava Česáka.

Moderátory šestihodinové show budou Tomáš Hanák a Jitka Schneiderová. Koncertně se představí Olympic, Michal Hrůza, Lenny, Wohnout, Honza Křížek a další. Po skončení následuje after party s hvězdami Žebříku až do ranních hodin.

Organizátorem je magazín iREPORT. Díky spolupráci se serverem Samosebou.cz se Žebřík opět zapojí do třídění odpadu. Dalšími partnery jsou Gambrinus, Jägermeister, Česká pojišťovna, Ochranný svaz autorský, PMDP, Vodárna Plzeň. Spoluorganizátorem je město Plzeň a Plzeňský kraj. Záštitu nad akcí převzal primátor Plzně Martin Zrzavecký.

VIDEOROZHOVOR – Tomáš Hanák a Jitka Schneiderová: Žebřík má grády a koncentruje tolik muzikantů, že už nemusíš jezdit nikam jinam

Předprodej vstupenek za 390 Kč a VIP passů v ceně 990 Kč zajišťují: Ticketstream, Plzeňská vstupenka, Ticketlive, Ticketpro, Ticketportal 

Mezi nominovanými jsou opět Ewa Farna a Tomáš Klus, tentokrát i se svou ženou Tamarou

Záznam slavnostního vyhlášení odvysílá Prima Cool v neděli 18. března.

Mezi oceněnými minulého Žebříku byli Tomáš Klus, Ewa Farna, Michal Hrůza, Ivan Mládek, Hentai Corporation, Slza, Vypsaná fixa, Skyline, UDG, Thom Artway, Jelen, Ondřej Ruml, Aneta Langerová, Barbora Poláková, Barbora Mochowa, Lola, Hrady CZ, Kryštof kemp a filmy Anděl páně 2, Anthropoid a Teorie tygra.         

Kompletní nominace a další info na  www.anketazebrik.cz 

Facebook Anketa ŽebříkUdálost Žebřík na Facebooku

TZ, Tomáš Klíma, Petr Tibi

zavřít