Belgičané Triggerfinger v listopadu zahrají dvakrát v Česku, doplní je domácí The Drain

Vydáno 15.10.2017 | autor: redakce

Koncem srpna vydali belgičtí Triggerfinger svou pátou desku Colossus a nyní s ní vyrážejí na evropské turné čítající více než 40 koncertů. Na jejich zastávkách v Bratislavě (9. 11.), Plzni (10. 11.) a Praze (11. 11.) zahrají jako support pražští glamrockeři The Drain.

Belgičané Triggerfinger v listopadu zahrají dvakrát v Česku, doplní je domácí The Drain Belgičané Triggerfinger v listopadu zahrají dvakrát v Česku, doplní je domácí The Drain

Belgické trio si vydobylo skvělou reputaci nejen v Evropě, ale také v USA a Kanadě. Díky neustálému koncertování se stali důležitou součástí evropské rockové scény a také většiny významných festivalů. Patrně největším zlomem v jejich kariéře bylo vydání coveru písničky I Follow Rivers od Lykke Li, který se držel na předních příčkách evropských hitparád. V roce 2013 a 2014 dělali předskokana i kapele Rolling Stones.

Zemřel pořadatel festivalu Mighty Sounds Přemek Černík. Hrál i v kapelách Niceland nebo The Drain

V rámci evropského turné k nové desce Colossus zavítají Triggerfinger dvakrát do České republiky a jednou na Slovensko, na všech třech koncertech jim bude předskakovat pražská garage glamová sebranka The Drain"S Triggerfinger nás spojuje nejen podobný hudební styl a záliba ve třpytivých outfitech, ale především producent Greg Gorden, který produkoval předposlední dvě desky Triggerfinger a také naše poslední album Bangolia. Gregova spolupráce s Triggerfinger byl jeden z hlavních důvodů, proč jsme ho před dvěma lety oslovili," říká Daniel Šubrt, frontman The Drain.



V hudbě The Drain se snoubí rocková syrovost, popová chytlavost a smysl pro hluk a experimenty. V posledních letech mají za sebou kromě desítek koncertů v českých klubech rovněž několik krátkých tour po Evropě a vystoupení na festivalech v ČR i zahraničí.

tz, jm

Témata: Triggerfinger,The Drain

zavřít