Blackmore's Night se vrací do České republiky, renesanční hudbu představí na Špilberku i v Českém Krumlově

Vydáno 10.08.2017 | autor: redakce

Po roce se do České republiky vrací Ritchie Blackmore se svým projektem Blackmore's Night. Zahraje 11. srpna v Brně na hradě Špilberk a o den později v Českém Krumlově v Pivovarské zahradě. 

Blackmore's Night se vrací do České republiky, renesanční hudbu představí na Špilberku i v Českém Krumlově Blackmore's Night se vrací do České republiky, renesanční hudbu představí na Špilberku i v Českém Krumlově

Projekt Blackmore's Night vznikl v roce 1997, když se britský kytarista Ritchie Blackmore spojil se svou životní partnerkou, americkou zpěvačkou Candice Night. Za pomoci akustických i elektrických kytar, smyčců a řady rozmanitých renesančních hudebních nástrojů se Blackmoreovi daří, za výrazné pomoci svůdného hlasu Candice převést všechny zdánlivě nesourodé prvky hudby středověku, v níž splývají romantismus s mysticismem, do vlastního, naprosto jedinečného stylu.

Blackmore's Night se řítí do Prahy: 5 největších milníků bouřliváka Ritchieho Blackmorea

V dobách, kdy působil ve skupinách Deep Purple a Rainbow, tuto lásku chytře vsazoval do celkového pojetí energického rocku, až se z ní v jeho současném projektu Blackmore's Night stal pevný a velice zřetelný prvek. Ritchie, vokalistka Candice a jejich skupina představí materiál ze všech doposud vydaných desek - poslední nahrávka s názvem All Our Yesterday vyšla v listopadu 2015.



Do České republiky se Blackmore’s Night vrací rádi a pravidelně. Naposledy se představili loni v pražské Lucerně

tz, jm, foto: promo, David Webr (Lucerna 2016)

Témata: Blackmore's Night, Ritchie Blackmore, Candice Night, koncerty

zavřít