Bonobo v Praze představí album, se kterým byl nominovaný na Grammy

Vydáno 16.05.2018 | autor: redakce

Simon Green, známý pod uměleckým jménem Bonobo, se chystá do Prahy. Forum Karlín rozezní už 22. května. Britský hudebník, producent a DJ usazený v Los Angeles, se na scéně pohybuje už více než sedmnáct let. Jeho nejnovější deska Migration byla mezi nominovanými na letošní Grammy.

Bonobo v Praze představí album, se kterým byl nominovaný na Grammy Bonobo v Praze představí album, se kterým byl nominovaný na Grammy

Simon Green pochází z britského venkova, odkud se později přestěhoval do Brightonu, kde započal svou hudební a klubovou kariéru. Jako Bonobo vystupuje od roku 2000, kdy vydal své debutové album Animal Magic. Stal se tak jedním z průkopníků nové vlny žánru downtempo a elektronické hudby na přelomu tisíciletí.

Electronic Beats: Moderat, Bonobo, Diamond Version

V roce 2003 vydal pod britským nezávislým labelem Ninja Tune svou druhou desku Dial 'M' for Monkey, na které se elektronika snoubí s jazzovými prvky. O tři roky později si na své třetí album Days To Come přizval zpěvačku Bajku a zpěváka Finka a tím svou hudbu obohatil o nový vokální rozměr. Díky nástupu sociálních sítí začala být Greenova hudba stále žádanější i mimo Británii, především v USA. Postupně se zařadil mezi největší jména elektronické scény.

Na svém čtvrtém albu Back Sands se opět nebál experimentovat a zařadit například nástroje jako gamelan a prvky afrobeatu nebo hudby středního východu. Nahrávka mu přinesla koncertování po celém světě, které se vydáním alba The North Borders v roce 2013 protáhlo ještě o více než 18 měsíců. Během nich odehrál 175 koncertů ve třiceti zemích na třech kontinentech.

RECENZE: Bonobo složil doktorandskou zkoušku

Zatím poslední album Migration vyšlo na začátku loňského roku a vrací se opět k ambientním prvkům. Kritikou bylo velmi dobře přijato. Pitchfork jej označil za Greenovo nejsofistikovanější album a získalo dokonce nominaci na  Grammy v kategorii nejlepší album taneční/elektronické hudby a ´také v kategorii nejlepší taneční nahrávka za skladbu Bambro Koyo Ganda.

Na albu spolupracovali Nick Murphy, (Chet Faker), Rhye nebo Hundred Waters. Simon Green o něm říká, že jde o studii lidí a prostoru. Inspirací byly události z hudebníkova života, které albu dodaly emocionální hloubku a koncepční témata změny a proměnlivosti.

Témata: Bonobo, Grammy, Forum Karlín

zavřít