Bude rok 2017 rokem U2? Kapela vydá nové album a oslaví 30 let od vydání The Joshua Tree

Vydáno 02.01.2017 | autor: redakce

O irských rockerech U2 sice v roce 2016 nebylo příliš slyšet, ale to se letos změní. Kapela oznámila své plány ve vánočním videu na svém Facebooku a fanoušci se mají na co těšit. 

Bude rok 2017 rokem U2? Kapela vydá nové album a oslaví 30 let od vydání The Joshua Tree Bude rok 2017 rokem U2? Kapela vydá nové album a oslaví 30 let od vydání The Joshua Tree

U2 během roku 2017 vydají album Songs Of Experience, kterým navážou na Songs Of Innocence z roku 2014. Desku tehdy vydali nečekaně, když ji automaticky dostali všichni uživatelé iTunes, což vyvolalo značně kontroverzní reakce. I přes tuto reklamu ale album nebylo příliš komerčně úspěšné, a tak se čeká, co přinese novinka. 

RECENZE: U2 vrátili Pařížanům radost

Na tu lákali už celosvětovým turné Innocence + Experience z roku 2015. České republice se ale šňůra vyhnula, fanoušci mohli nasávat atmosféru alespoň na loni vydaném živáku. 

vložte odkaz, text nemažte

Dalším ohlášeným projektem je oslava třicetin alba The Joshua Tree. Nahrávka z roku 1987 byla pro skupinu první, se kterou vedle Británie vyhrála albový žebříček také v Americe. Celkově se desky prodalo víc než 25 milionů jednotek a vzešlo z ní několik velkých hitů, včetně asi nejznámějšího ploužáku od U2 With Or Without You. 

Témata: U2, Bono, The Joshua Tree, Songs Of Experience

zavřít